kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ταξίδια: Πόσο διαρκεί το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Κανόνες σχετικά με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, θεσπίζοντας δεσμευτική περίοδο αποδοχής διάρκειας 9 μηνών (ακριβώς 270 ημερών) για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για σκοπούς ταξιδιών εντός της ΕΕ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μια σαφής και ομοιόμορφη περίοδος αποδοχής για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα διασφαλίσει ότι τα ταξιδιωτικά μέτρα θα εξακολουθήσουν να συντονίζονται, όπως ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι οι περιορισμοί βασίζονται στα βέλτιστα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, καθώς και σε αντικειμενικά κριτήρια. Ο συνεχής συντονισμός είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς και θα εξασφαλίσει σαφήνεια στους πολίτες της ΕΕ κατά την άσκηση του δικαιώματός τους στην ελεύθερη κυκλοφορία.

Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχει θέσει παγκόσμιο πρότυπο. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο σύστημα 60 χώρες και εδάφη σε πέντε ηπείρους.

Οι νέοι κανόνες για τα ταξίδια εντός της ΕΕ εναρμονίζουν τους διαφορετικούς κανόνες μεταξύ των κρατών μελών. Αυτή η περίοδος ισχύος λαμβάνει υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, σύμφωνα με τις οποίες οι αναμνηστικές δόσεις συνιστώνται το αργότερο έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού κύκλου εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό θα παραμείνει σε ισχύ για περίοδο χάριτος τριών επιπλέον μηνών πέραν αυτών των έξι μηνών, ώστε να διασφαλιστεί η προσαρμογή των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού και η πρόσβαση των πολιτών σε αναμνηστικές δόσεις.

Οι νέοι κανόνες σχετικά με την περίοδο αποδοχής των πιστοποιητικών εμβολιασμού ισχύουν για σκοπούς ταξιδιού. Κατά τη θέσπιση διαφορετικών κανόνων για τη χρήση των πιστοποιητικών σε εθνικό επίπεδο, τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να ευθυγραμμίσουν τους εθνικούς με αυτούς τους νέους κανόνες, ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στους ταξιδιώτες και να μειώσουν τις διαταραχές.

Οι αναμνηστικές δόσεις θα καταγράφονται ως εξής:

  • η ένδειξη 3/3 δηλώνει αναμνηστική δόση μετά από διδοσική αρχική σειρά εμβολιασμού.
  • η ένδειξη 2/1 δηλώνει αναμνηστική δόση μετά από μονοδοσικό εμβολιασμό ή μία (1) δόση διδοσικού εμβολίου η οποία χορηγείται σε νοσήσαντα.
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker