kiss-logo
Now playingBELIEVER IMAGINE DRAGONS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Covid 19: Αντιικά χάπια για θεραπεία από το σπίτι

Ξεκινά η διάθεσή τους
Text Size:
  • A
  • A
  • A

covid3_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Ξεκινά από σήμερα η χορήγηση των αντιικών χαπιών για την Covid 19 για θεραπεία από το σπίτι. Η πλατφόρμα ανοίγει εντός της ημέρας, ενώ η αγωγή θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς όπως και με τα μονοκλωνικά αντισώματα, πάλι με συνταγογράφηση από τους γιατρούς.

Όπως διευκρίνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση συντακτών, σχετικά με τα χάπια «Εδώ δεν έχει δοθεί άδεια, άρα ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα. Είναι αντιικά φάρμακα που έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση, αλλά όχι έγκριση. Φαίνεται ότι δουλεύουν, ότι είναι αποτελεσματικά, αλλά θέλουμε να το δούμε. Άρα οι γιατροί θα τα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών που είχαν μέχρι τώρα.
Τα ελέγχει η ίδια η Επιτροπή και δίνει έγκριση και τα φάρμακα θα μπορούν να δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τους ανθρώπους που είναι εξωτερικοί ασθενείς».

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως τα χάπια θα δίνονται σε άτομα που βρίσκονται σε ήπια νόσο, δεν χορηγούνται σε ανθρώπους που πρέπει να είναι σε νοσηλεία και έχουν  αναπνευστική ανεπάρκεια.

Τέλος, οι γιατροί που θα κάνουν την συνταγογράφηση θα χρειάζεται να καταχωρούν την έβδομη μέρα μετά την χορήγηση και την 28η μέρα, την πορεία της νόσου.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker