kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

«Η Τροτέζα» (Irma la Douce) - Σε επανέκδοση από την ODEON

Στους κινηματογράφους
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Τζακ Λέμον και η Σίρλεϊ Μακ Λέιν συνεργάζονται ξανά με τον Μπίλι Γουάιλντερ σε μια από τις κορυφαίες τους συνεργασίες στον κινηματογράφο. Το φιλμ βασίζεται στο δημοφιλές θεατρικό έργο ''Irma la Douce'' των Αλεξάντρ Μπρεφόρ και Μαργκερίτ Μονό. Η ταινία «Η Τροτέζα» (Irma la Douce) κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 9 Σεπτεμβρίου σε διανομή της ODEON.

Σύνοψη:
Σε μια κακόφημη συνοικία του Παρισιού, ο αστυνόμος Νέστορ συλλαμβάνει τις τροτέζες της περιοχής, ώσπου μια μέρα ξαφνικά απολύεται. Άνεργος πια, ερωτεύεται τη γλυκιά Ίρμα, μια περήφανη και όμορφη τροτέζα, την οποία για να την κερδίσει αποφασίζει να γίνει ο προστάτης της. Σύντομα όμως, αρχίζει να ζηλεύει παράφορα τους πελάτες της και απελπισμένος καταστρώνει ένα σχέδιο να την κρατήσει για τον εαυτό του και παράλληλα να την αφήσει να συνεχίσει το επάγγελμά της. Έτσι, μεταμφιέζεται σε έναν πλούσιο και εκκεντρικό Άγγλο λόρδο, που πληρώνει την Ίρμα για να είναι ο μοναδικός πελάτης της. 
Τρία χρόνια μετά την επιτυχημένη «Γκαρσονιέρα», ο Μπίλι Γουάιλντερ συνεργάζεται ξανά με τους Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Τζακ Λέμον σε αυτή την υπέροχη ρομαντική κομεντί, η οποία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς θεατρικού έργου.
Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Αντρέ Πρεβέν και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Α’ Γυναικείας Ερμηνείας για την Σίρλεϊ Μακ Λέιν. 

  • Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ 
  • Ηθοποιοί: Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Λου Τζάκομπι, Μπρους Γιάρνελ, Χόουπ Χόλιντεϊ

Ακολουθεί το trailer:

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker