kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

“ΟΙ ΚΟΥΝΙΑΔΟΙ” στους κινηματογράφους

Ξεκαρδιστική περιπέτεια
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία “ΟΙ ΚΟΥΝΙΑΔΟΙ”. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για τις «εγκληματικές» περιπέτειες τριών αντρών, που η ζωή τους έφερε μαζί και ένα θεότρελο σχέδιο θα τους ενώσει ακόμα περισσότερο. Μία πανέξυπνη κωμωδία που έκλεψε τις εντυπώσεις στην Ισπανία με τη διασκεδαστική δράση και τους αξέχαστους χαρακτήρες της.

  • Σκηνοθεσία: Τόνιο Λόπεζ
  • Σενάριο: Αρατσέλι Γκόντα
  • Πρωταγωνιστούν: Σοσέ Α. Τουρινιάν, Μιγκέλ ντε Λίρα, Φεντερίκο Πέρες Ρέι, Έυα Φερνάντες, Μαρία Βάθκες
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάιμε Πέρες
  • Μοντάζ: Λου Ροντρίγκες
  • Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά

Φανταστική… Μία αξιοζήλευτη επίδειξη ομαδικής δύναμης… Καταπληκτική! EL PAIS

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία… ρέει τόσο φυσικά. Μία απίστευτα διασκεδαστική φαρσοκωμωδία EL MUNDO

Μία ατίθαση κωμωδία που ξέρει πώς να χειριστεί τα στερεότυπα της ισπανικής κοινωνίας LA RAZON

Μία από τις πιο αστείες οικογενειακές κωμωδίες της σεζόν CINEMANIA

Σύνοψη

Οι κουνιάδοι Εντουάρντο (Μιγκέλ ντε Λίρα) και Σαμπόνις (Σοσέ Α. Τουρινιάν), παντρεμένοι με δύο αδελφές, τα έχουν θαλασσώσει επιχειρηματικά και χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Πολλά χρήματα. Είναι ο Σαμπόνις που, σε μία κρίση θυμού, βρίσκει τη λύση στην απαγωγή του Μοντέστο (Φεντερίκο Πέρες Ρέι), του κουνιάδου της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους εξαπάτησε. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αλίσια δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για τον κουνιάδο της. Τελικά, ο ίδιος ο Μοντέστο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο για να σωθεί το οικογενειακό οινοποιείο του Εντουάρτο και του Σαμπόνις. Οι τρεις άντρες τα ρισκάρουν όλα, αλλά όπως λέει ο Σαμπόνις «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;»…

Οι τρεις κουνιάδοι

  • Σαμπόνις: Το «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;» είναι η φιλοσοφία του. Είναι ευαίσθητος και αφελής. Πρώην αθλητής με πολλά υποσχόμενη καριέρα που τραυματίστηκε και η ζωή του άλλαξε για πάντα.
  • Εντουάρτο: Ένας ήσυχος και αισιόδοξος άντρας που ψάχνει τον τρόπο να διορθώσει τα πάντα. 
  • Είναι ένας καλός επαγγελματίας, που θέλει να τα κάνει όλα σωστά, αλλά τελικά μπλέκει σε μία ιστορία που μπορεί να μην του βγει σε καλό.
  • Μοντέστο: Ένας ειδήμονας επί παντός επιστητού, ενώ στ΄αλήθεια δεν ξέρει και πολλά παρά μόνο για το κρασί. Είναι γοητευτικός, συμπαθής και διαφημίζει ότι διευθύνει μία ολόκληρη επιχείρηση. 

Οι αδελφές

  • Mάτι: Ανεξάρτητη και υπεύθυνη. Εργάζεται πολλούς μήνες σε μία υπόθεση με την πορτογαλική αστυνομία και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τις τρέλες των κουνιάδων να καταστρέψουν την επιχείρηση.
  • Κούκα: Αυτό που της αρέσει περισσότερο στον γάμο της με τον Εντουάρντο είναι το πόσο διασκεδάζουν, όταν είναι μαζί. Η Κούκα είναι εξίσου αισιόδοξη για το μέλλον με τον σύζυγο της και είναι πάντα έτοιμη να αναλάβει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. 
  • Πέκε: Παντρεύτηκε από έρωτα με έναν άντρα που ήταν πολλά υποσχόμενος. Αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι σε θέση να τον κάνει να πάρει πίσω τα ηνία της ζωής του, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

Η οικογένεια

  • Γιαγιά: Η αρχηγός του σπιτιού, ικανή να χειριστεί σύζυγο και κόρες στα καλά και στα κακά. Κρατάει την οικογένεια ενωμένη. 
  • Εγγονές: Η μία αγάπα τους πάντες με πρώτο τον μπαμπά της, τον οποίο ακολουθεί κατά πόδας συνέχεια. Η άλλη, πάλι, έχει αδυναμία στη γιαγιά. 

Σημείωμα του σκηνοθέτη Τόνιο Λόπεζ

Ο στόχος της ταινίας είναι οι θεατές να αγαπήσουν αυτούς τους κουνιάδους, που μπορεί να έχουν πολλά ελαττώματα, αλλά κατά βάθος είναι καλοί άνθρωποι. Ανησυχούμε για αυτούς και ταυτόχρονα ελπίζουμε να κάνουν κι άλλες γκάφες. Ένα είδος ένοχης απόλαυσης. 
Είναι μία κωμωδία για ερασιτέχνες εγκληματίες, μία αστεία ιστορία που αντλεί το χιούμορ από τις αναποδιές με τρυφερότητα και συμπόνια. Μας βοηθά να δούμε και τις δικές μας αδυναμίες με χιούμορ. Ένα παιχνίδι συνενοχής στήνεται με τον θεατή, που μπορεί να λυπάται τους ήρωες, αλλά την ίδια στιγμή απολαμβάνει να τους βλέπει σε δύσκολες καταστάσεις. 
Είναι μια ταινία για τρεις τύπους που παρανομούν για πρώτη φορά και δεν τους βγαίνει, όπως είχαν υπολογίσει. Αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα, αλλά συνεχίζουν για καλό σκοπό: θέλουν να σώσουν την οικογένεια. Δείχνουμε μία τυπική οικογένεια της Γαλικίας, που περιστρέφεται γύρω από τέσσερις γυναίκες, οι οποίες στέκονται στον αντίποδα των πρωταγωνιστών. Είναι δυνατές, μιλούν πολύ μεταξύ τους και τελικά ξέρουν να λύνουν και να δένουν.

Ακολουθεί το trailer της ταινίας:

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker