kiss-logo
Now playingCHEAP THRILLS SIA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Η κακοκαιρία Μήδεια θα «σαρώσει» τη χώρα (χάρτες)

Πρόγνωση από το meteo
Text Size:
  • A
  • A
  • A

snow3_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών για σοβαρή μεταβολή του καιρού από το Σάββατο 13/02, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει κάθοδος των ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή μας που προκαλούν την κακοκαιρία «Μήδεια», τα κυριότερα χαρακτηριστικά της οποίας αναφέρονται επιγραμματικά στο παρακάτω Σχήμα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο 13/02/2021

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο 13/02/2021.       

Επίσης, σύμφωνα με το meteo, σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο.  Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο γενικά από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευθύνεις θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά έως το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.   

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή μας κυρίως από το Σάββατο 13/02, προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ενδεικτικός είναι ο χάρτης της θερμοκρασίας στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε υψόμετρο 1500 μέτρων) του αριθμητικού μοντέλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Κυριακή 14/02, με τις ψυχρές αέριες μάζες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη:

Όσκαρ 2021: Οι shortlists με τις υποψηφιότητες σε 9 κατηγορίες

Αγίου Βαλεντίνου: Πώς θα λειτουργούν τα ανθοπωλεία

Καταστήματα: Ποια θα είναι ανοιχτά και ποια κλειστά ως τις 28 Φεβρουαρίου

Έπεσαν έξω οι business της Ριάνα στο Παρίσι

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker