kiss-logo
Now playingDREAM OF YOU SCHILLER FEAT. HEPPNER
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

"Ο Αύγουστος μέσα μας" του Νίκου Ζώη

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
ΝΙΚΟΣ ΖΩΗΣ

Λίγο πριν κλείσουμε μικρόφωνα  για ένα μήνα εδώ στον Kiss, αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για τον Αύγουστο.
Έχω αρχίσει το κείμενο 10 φορές, το έχω σβήσει κι αρχίζω πάλι από την αρχή.
Το θέμα μου είναι αυτή η ευεξία που νιώθουν οι άνθρωποι τον Αύγουστο.
Που, όσες λέξεις και να τοποθετήσεις σε ένα κείμενο, όσες περιγραφές και να κάνεις , είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου.

Ο Αύγουστος περικλείει μέσα του τις ομορφότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια και δημιουργεί κάθε χρονιά που περνά περισσότερες για το μέλλον.
Υπάρχει αυτή η χαλαρότητα στις κινήσεις, ένα χαμόγελο σχηματισμένο από την ομορφιά που εκπέμπουν οι άνθρωποι γύρω σου, δεν υπάρχουν deadline στις περισσότερες δουλειές, το εργασιακό άγχος σχεδόν μηδενίζεται και... μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σε ένα πανηγύρι στην Ικαρία και να πίνεις ρακή στις 11 το πρωί, χωρίς να σκέφτεσαι το αύριο.
Ή να κάνεις cliff diving στη Λευκάδα πάνω από την παραλία Κάθισμα και να βλέπεις το μεγαλείο της φύσης από ψηλά με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο.

Ή απλά, να είσαι ξαπλωμένος στη χρυσή άμμο του Σίμου στην Ελαφόνησο και να μη μπορεί να ξεκολλήσει το βλέμμα σου από το τόσο γαλάζιο της θάλασσας κι ας έχει 8 μποφώρ και σε χτυπάει η αμμοβολή. Δε σε νοιάζει, την αφήνεις να χτυπάει το κορμί σου, την αισθάνεσαι στα δόντια, αλλά δε σε νοιάζει.
Είναι αυτή η χαλαρότητα που σου προκαλεί και σε κάνει να νιώθεις, ότι δε θα επιστρέψεις ποτέ στην πραγματικότητα του ωραρίου Δευτ – Παρ. 10 με 6.

Ή μπορεί να βρίσκεσαι στο βουνό, που οι παπππούδες μαζεύονται στο καφενείο του χωριού, συζητούν για την πολιτική κατάσταση της χώρας, ως οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές από τα παράθυρα στην tv, πίνοντας τσίπουρο και τρώγοντας μεζέδες που μόλις έχουν βγει από την κουζίνα της κυρίας Μαρίας.
Κι όλα αυτά, να ‘χαμε να λέγαμε, γιατί στα χωριά ακολουθεί η μεσημεριανή σιέστα, αυτός ο ύπνος κάτω από τα πλατάνια με τον ήχο από τα τζιτζίκια να παίζει κάποια άγνωστη συμφωνία του Μπετόβεν.

Αν είσαι από τους τύπους που απλά έχει νοικιάσει ένα ιστιοπλοϊκό με τους φίλους, διασχίζεις τις θάλασσες ως καπετάνιος και σταματάς σε κάθε λιμάνι για προμήθειες , σκεπτόμενος σε ποια απόκρυμνη παραλία του νησιού θα ρίξεις άγκυρα για να κάνεις την ωραιότερη βουτιά της ζωής σου. Την ωραιότερη!!!

Ξεγνοιασιά, μαυρισμένα κορμιά, μόνιμα με ένα μαγιό, αλμύρα στο σώμα και τα μαλλιά.
Αυτός είναι ο Αύγουστος.
Εν ολίγοις, αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε την καθημερινότητα των διακοπών μας στην καθημερινότητα του χειμώνα, ίσως να ήταν καλοκαίρι όλο το χρονό.
Στην ψυχή, το μυαλό, σχηματισμένη στο πρόσωπο.

Προτροπή θετικής ενέργειας: άφησε το κινητό στην άκρη, δε χρειάζεται selfie, δεν αποτυπώνει αυτό που ζεις.
Ζήστο μέσα σου να το θυμάσαι για πάντα.
Αντί για Like στα social media κάνε ένα πραγματικό ‘Like’ στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου.
Ζήσε τις στιγμές, δε θα επιστρέψουν ποτέ. Είναι μοναδικές.
Και θα τα πούμε το Σεπτέμβριο ...
Καλές Διακοπές σε όλους!

Ακούστε το Νίκο Ζώη καθημερινά 13:00 - 16:00 (από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) στον 92,9 Kiss.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker