kiss-logo
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

''Το Πολικό Εξπρές''

Ο 92.9 KISS και η ΤANWEER σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας ''Το Πολικό Εξπρές''. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο 92.9 KISS και η ΤANWEER σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας ''Το Πολικό Εξπρές''.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 15:00 στο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, αίθουσα 3.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, μέσα από το Kiss929.gr (ΕΔΩ)

Το Πολικό Εξπρές

(The Polar Express)

Από τις 15 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Σενάριο (βασισμένο σε μυθιστόρημα του Κρις Βαν Άλσμπουργκ): Ρόμπερτ Ζεμέκις, Γουίλιαμ Μπρόιλς Τζ.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Πάρις Σκαρτσολιάς, Λουκάς Φραγκούλης, Πέτρος Δαμουλής, Υρώ Λούπη, Κώστας Αποστολίδης, Άρης Αντωνόπουλος, Νίνα Βάμβουρα, Παναγιώτης Φιλιππαίος, Σταύρος Μαυρίδης, Άνναλι Βάμβουρα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Άραγε πόσοι πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη; Όχι πάντως ο μικρός ήρωας της ταινίας μας. Μέχρι που ένας παράξενος θόρυβος και μια λάμψη τον ξυπνούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Έξω από την πόρτα του δεν βρίσκονται οι τάρανδοι και το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, αλλά ένα τρένο που τον προσκαλεί σε ένα μακρινό ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Τόσο ο οδηγός της μυστηριώδους αμαξοστοιχίας, όσο και οι μικροί επιβάτες του, φορώντας όλοι τις πιτζάμες τους, θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα θαύματα είναι αληθινά, μόνο για όσους πραγματικά πιστεύουν… Ένα ταξίδι στη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ο Τομ Χανκς και ο Ρόμπερτ Ζεμέκις (“Forrest Gump”, “Ο Ναυαγός”) συνεργάζονται ξανά, αυτή τη φορά σε μια παραμυθένια ταινία, βασισμένη στο πολυαγαπημένο παιδικό βιβλίο του Κρις Βαν Άλσμπουργκ και γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με την οποία οι ερμηνείες των αληθινών ηθοποιών καθορίζουν τις κινήσεις των ψηφιακών χαρακτήρων.

Είναι μια ιστορία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας. Οι περισσότεροι από μας, ως παιδιά ή ενήλικες, έχουμε υποβάλει σε δοκιμασία την πίστη μας σε κάτι, ή περάσαμε από τη διαδικασία να δοκιμαστεί η πίστη μας πριν καταλήξουμε σε κάποιον ή κάτι. Τα παιδιά θα κοιτάξουν την ιστορία μας κυριολεκτικά, σαν ένα ταξίδι για να βρουν τον Άγιο Βασίλη, ενώ οι ενήλικες αναγνώστες θα την αντιληφθούν ως κάτι μεταφορικό για πολύ σημαντικότερες ιδέες. Έχει να κάνει με το συμβατικό νόημα των Χριστουγέννων, αλλά στο βάθος αποτελεί μία παγκόσμια ιστορία σχετικά με την πίστη μας στα πράγματα τα οποία δεν βλέπεις ή δεν καταλαβαίνεις απόλυτα. Αγαπημένο των παιδιών, το βιβλίο ασκεί μια δυνατή γοητεία και στους ενήλικες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στο χαρακτήρα του νεαρού αγοριού όταν θυμούνται το δικό τους ενθουσιασμό και προσμονή, στην παιδική τους ηλικία, αυτής της τόσο ξεχωριστής βραδιάς στο τέλος της χρονιάς. Ίσως να θυμούνται επιπλέον τη στιγμή που οι πρώτες σκιές αμφιβολίας τρύπωναν μέσα στις νεανικές καρδιές τους και συνειδητοποιούσαν ότι το να μεγαλώσουν ίσως να σημαίνει ότι θα χάσουν για πάντα κάτι ακαθόριστο όσο και πολύτιμο, κάτι που δεν κατάφερναν να το προσδιορίσουν με ακρίβεια αλλά μπορούσαν να το αισθανθούν στην ψυχή τους, πέρα από κάθε αμφιβολία.

Εδώ και, περίπου, είκοσι χρόνια, αναρίθμητες οικογένειες σε όλο τον κόσμο έκαναν την πανέμορφη ιστορία του Κρις Βαν Άλσμπουργκ.

Το Πολικό Εξπρές, ένα αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εορτασμών τους, τουλάχιστον τόσο όσο κι άλλα αγαπημένα έθιμα όπως το κρέμασμα της κάλτσας στο τζάκι, την ανταλλαγή ειλικρινών και ολόθερμων ευχών ή τη συνεύρεση  με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

“Είχε γίνει μια Χριστουγεννιάτικη συνήθεια να διαβάζω αυτή την ιστορία στο γιο μου, όσο μεγάλωνε και ποτέ δεν έπαψε να τον γοητεύει” λέει ο δημιουργός Ρόμπερτ Ζεμέκις, θαυμαστής του βιβλίου από τότε που δημοσιεύτηκε το 1985. Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει μια απόκοσμη ποιότητα, καθώς ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, απαθανατίζοντας το μυστήριο μιας παραμονής Χριστουγέννων που δεν τελειώνει ποτέ.

“Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ αυτή την ιστορία, που ευχόμουν να καταφέρει να αποδοθεί στη μεγάλη οθόνη”, προσθέτει ο Τομ Χανκς, πατέρας ο ίδιος τεσσάρων παιδιών, ο οποίος έχει επινοήσει αναρίθμητα παραμύθια την ώρα που έβαζε για ύπνο τα πιτσιρίκια του.

 

 

Έτος: 2004 (Επανέκδοση: 2022)
Είδος: animation, adventure, family
Χώρα: US
Διάρκεια: 100'.

 

Athens Metro Mall
Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 276
Αγ. Δημήτριος
Αττικής 173 43.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker