On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Amy Winehouse

amy-whinehouse.jpg

Αmy Winehouse
Στην ηλικία των δέκα, η Winehouse δημιούργησε το συγκρότημα Sweet 'n' Sour με την παιδική της φίλη Juliette Ashby, αλλά το συγκρότημα δεν είχε μέλλον.

Η Amy Jade Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 και έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου το 2011. Έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο χάρη στα δυναμικά contralto φωνητικά τηςκαι την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm 'n Blues.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της, με τίτλο ''Frank'', απέσπασε θετικές κριτικές κυρίωςστη Μεγάλη Βρετανία όπου και προτάθηκε για βραβείο Mercury. Η δεύτερη κυκλοφορία της Amy Winehouse που κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο ''Back To Black'' προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy από τις οποίες κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά, κάνοντας έτσι την κάτοχο τους την πρώτη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα που κέρδισε πέντε βραβεία του είδους. Το εν λόγω άλμπουμ της Amy είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ της δεκαετίας 2000-2009 για τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ η ίδια έχει αναγνωριστεί ως επιρροή για την ανάπτυξη της καριέρας πολλών γυναικών της σόουλ μουσικής, καθώς και για την ανανέωση της Βρετανικής μουσικής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Southgate του Βόρειου Λονδίνουσε οικογένεια Εβραίων, με ρωσική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της, η οποία άσκησε επιρροή στο ενδιαφέρον της για τη μουσική τζαζ. Η Amy ήταν η κόρη του Mitchell Winehouse, οδηγού ταξί, και της Janis Winehouse, φαρμακοποιού. Η γιαγιά της είχε παντρευτεί τον Ronnie Scott. O αδελφός της, Άλεξ, είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν. Ο Μίτσελ συνήθιζε να τραγουδάει συχνά τραγούδια του Frank Sinatra στη μικρή Amy, η οποία επίσης υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια, σε σημείο που οι καθηγητές της ήταν αδύνατο να την κρατήσουν ήσυχη στην τάξη. Οι γονείς της χώρισαν όταν η Amy ήταν εννέα ετών.

Όταν η Amy ήταν εννέα ετών, η γιαγιά της Cynthia πρότεινε να στείλει τηνAmy στη θεατρική σχολή Susi Earnshaw Theatre School για περισσότερη εξάσκηση. Στην ηλικία των δέκα, η Winehouse δημιούργησε το συγκρότημα Sweet 'n' Sour με την παιδική της φίλη Juliette Ashby, αλλά το συγκρότημα δεν είχε μέλλον. Έμεινε στη θεατρική σχολή Earnshaw για τέσσερα χρόνια, πριν από την αναζήτησή της για πλήρη εξάσκησή της στην θεατρική σχολή Sylvia Young’s Theatre School, αλλά η Έιμι αποβλήθηκε, κατά ισχυρισμόν, από το σχολείο της στην ηλικία των δεκατεσσάρων, επειδή δεν εγγράφηκε εγκαίρως στο σχολείο αλλά και επειδή έκανε μία τρύπα για σκουλαρίκι στη μύτη της. Με συμμαθητές της από την σχολή Sylvia Young’s Theatre School, εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του σόου ''The Fast Show'' το 1997. Αργότερα, παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή BRIT στο Selhurst του Croydon. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Southgate και στη σχολή του Ashmole.

Η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο. Αιτία του θανάτου ήταν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης. Η οικογένεια της και μερικοί μόνο φίλοι παρακολούθησαν την κηδεία της στις 26 Ιουλίου του 2011. Τον Αύγουστο του 2011, το άλμπουμ της ''Back To Black'' έγινε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις για τη Μεγάλη Βρετανία. Στις 3:54 μ.μ. ώρα Βρετανίας (της 23ης Ιουλίου 2011), δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν στην οικία της τραγουδίστριας, στο Camden του Λονδίνου.

Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από τη Scotland Yard. Η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του θανάτου της Winehouse ήταν ανεξήγητα. Η νεκροψία έγινε στις 25 Ιουλίου 2011 με τα αποτελέσματά της να είναι ατελή και να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν την αιτία του θανάτου της. Η κηδεία της τραγουδίστριας έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο κοιμητήριο του Edgewhere, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Στις 26 Οκτωβρίου 2011, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε, ότι η Αmy Winehouse πέθανε από υπερβολική δόση αλκοόλ. Συγκεκριμένα, οι έρευνα έδειξε, ότι η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της ήταν το πενταπλάσιο τoυ θεσπισμένου ορίου για τους οδηγούς.

Άνοιγμα Κλείσιμο
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker