ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
Now playingFAMILY AFFAIR MARY J. BLIGE
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Robbie Williams

robbie-williams.jpg

Robbie Williams
Robbie Williams και άλλοι πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες από τις δεκαετίες του '80, του '90 και του σήμερα...Μόνο εδώ στον Kiss...στον Kiss της νέας εποχής.

Μία φορά κι’εναν καιρό υπήρχε ένα συγκρότημα που το αποτελούσαν 5 γοητευτικά αγόρια. Ήταν το πιο αγαπητό της κατηγορίας “Boy Bands” που είχε γνωρίσει η Μεγάλη Βρετανία από τη δεκαετία του 60. Οι “Take That” ήταν τόσο διάσημοι που οι πωλήσεις των δίσκων τους ήταν του επιπέδου των θρυλικών Beatles. Eνω όλα κυλούσαν όμορφα για το συγκρότημα αυτό, είναι αλήθεια πως από όλα τα μέλη ένα φαινόταν μάλλον κάπως αταίριαστο. Ο Robbie Williams, ξεχώριζε αμέσως έχοντας ένα παρουσιαστικό που υποδήλωνε κάτι περισσότερο από ένα χαριτωμένο αγόρι όπως οι υπόλοιποι της μπαντας. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, ο Robbie είχε συνεχείς διαπληκτισμούς με τα άλλα μέλη καθώς και με τoυς υπευθύνους στρατηγικής.

Έτσι, δεν ήρθε καθόλου σαν έκπληξη ότι το καλοκαίρι του 1995 ο Robbie Williams αποφάσισε να εγκαταλείψει το συγκρότημα που τον έκανε γνωστό προς χάριν προσωπικής καριέρας. Επειδή θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί οφείλουμε να συμπληρώσουμε πως κατά άλλες πηγές ο τραγουδιστής δεν έφυγε οικιοθελώς, αλλά απολύθηκε. 

Όπως και να έχει όμως, εδώ ξεκινάει η ιστορία μας…η αλλιώς το φαινόμενο : Robbie Williams. Κάθε αρχή και δύσκολη όπως λένε και έτσι, για να καθιερώσει το όνομα του ο Robbie προσπάθησε να συνεργαστεί με τους ήδη καταξιωμένους Oasis, ελπίζοντας πως ο Noel Gallagher θα του έδινε μερικά τραγούδια, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, όσο καιρό έκανε παρέα με τα “κακά” αυτά παιδιά απέκτησε όλες τις κακές τους συνήθειες…ποτά, ναρκωτικά και εξουθενωτικά party στην ημερήσια διάταξη. 

Γύρω στο 1996 απασχολούσε μεν τον τύπο, όχι για το συνθετικό του έργο δε, αλλά για τα μικρά του όργια. Μάλιστα, οι φωτογραφίες της εποχής δηλώνουν σαφώς πως είχε προσθέσει αρκετό βάρος στη σιλουέτα του. Ο ίδιος δήλωνε πως είχε αφήσει πίσω του τα χρόνια της εμπορικής dance-pop με σκοπό να ασχοληθεί με την παραδοσιακή Brit-pop, αλλά το πρώτο του single ήταν μια διασκευή του γνωστού “Freedom ‘90” από τον George Michael. To single πέρασε απαρατήρητο αλλά ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το : “Old Before I Die” στο ύφος των Oasis που γνώρισε σχετική επιτυχία.

Το πρώτο προσωπικό του album κυκλοφόρησε τελικά το 1997 με τίτλο : “Life Thru a Lens” και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία προετοιμάζοντας το έδαφος για το δεύτερο του : “I’ve Been Expecting You” τον επόμενο χρόνο. Στα τέλη του 2000 ακολούθησε το album με τίτλο : “Sing When You’re Winning” μέσα στο οποίο υπήρχε το hit : “Rock Dj” ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το “αδελφικό” album με τίτλο : “Swing When You’re Winning”. Στη διάρκεια του 2002 ο Williams είχε την ευτυχία να υπογράψει συμβόλαιο με την πολυεθνική E.M.I., μια πράξη για την οποία σύμφωνα με τις φήμες η αμοιβή του έφτασε τα 80 εκατ. δολάρια. Το πέμπτο κατά σειρά album : “Escapology” πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη χωρίς να έχει το ίδιο αντίκτυπο στην Αμερική. 

Άλλη μια κυκλοφορία ήταν το “Greatest Hits” ενώ επανήλθε το 2005 με το album : “Intensive Care”. Μέχρι και σήμερα είναι γεγογός οτι ο Williams είναι ένας από τους διασημότερους και σπουδαιότερους μουσικούς - τραγουδοποιούς της μουσικής βιομηχανίας. Το χαρακτηριστικό της τελευταίας περιοδείας του Robbie Williams ήταν πως πως 1.6 εκατομμύριο εισιτήρια ξεπουληθήκαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους, προνόμιο που του χάρισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μια ακόμα σημαντική από τις επαφές του ταλαντούχου αυτού μουσικού με τη δισκογραφία αποτέλεσε το album : “Rudebox”, σαφώς πιο χορευτικό και πιο ώριμο, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τις μέχρι και σήμερα τεράστιες πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη...

Ο Ρόμπερτ Πίτερ "Ρόμπι" Γουίλιαμς έχει πουλήσει περισσότερα από 77 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και κατέχει επάξια τη θέση ενός από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Είναι επίσης ο πιο πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών στην Μ. Βρετανία και ο πιο πετυχημένος μη - λατινογενής καλλιτέχνης στην λατινική Αμερική. Στην κατοχή του έχει επίσης 17 BRIT Awards περισσότερα από κάθε άλλον και 8 ECHO Awards. Από το 2003 κατοικεί στο Λος Άντζελες. Το 2010 παντρεύτηκε την Αμερικανή ηθοποιό Αΐντα Φίλτζ. Σήμερα η περιουσία του ξεπερνά τα 290 εκατομμύρια δολάρια.  

Robbie Williams και άλλοι πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες από τις δεκαετίες του '80, του '90 και του σήμερα...Μόνο εδώ στον Kiss...Με την καλύτερη μουσική του σήμερα και τ'αγαπημένα του χτες.

.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker