kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Camila Cabello

Η Karla Camila Cabello Estrabao γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1997 και είναι μεξικανικής και κουβανικής καταγωγής τραγουδίστρια, συνθέτρια και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας και μετακόμισε στην ηλικία των 6 ετών μαζί με την οικογένειά της στο Μαϊάμι της Φλόριντας.

Η Camila Cabello μεγάλωσε στην περιοχή Cojímar, στο ανατολικό τμήμα της Αβάνας. Τα πρώτα χρόνια της ζωής της μετακόμισαν οικογενειακώς αρκετές φορές μεταξύ των δύο χωρών ώσπου το 2002 εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Απέκτησε αμερικανική υπηκοότητα το 2008 και φοίτησε στο σχολείο Miami Palmetto μέχρι το 2013, όπου λόγω της μουσικής της καριέρας, αποφάσισε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας μαθήματα από το σπίτι.

Η Camila υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Fifth Harmony από το 2012 έως τα τέλη του 2016. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα EP και δύο στούντιο άλμπουμ. Η αποχώρησή της από το συγκρότημα, ανακοινώθηκε στης 18 Δεκεμβρίου 2016.

Ως καλλιτέχνιδα κυκλοφόρησε δύο τραγούδια τα οποία έφτασαν στo Top 20 του Billboard Hot 100 chart, το «I Know what you did Last Summer» και το «Bad Things» με τον Machine Gun Kelly, όσο ήταν ακόμα στο συγκρότημα. Στις 19 Μαΐου 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο solo τραγούδι της, με τίτλο «Crying in the Club». Το πρώτο άλμπουμ της Camila κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του «Crying in the Club», η Cabello κυκλοφόρησε ένα νέο σινγκλ με τίτλο «I Ηave Questions», ενώ στις 3 Αυγούστου 2017 κυκλοφόρησε δύο ακόμα σινγκλ με τίτλους «Havana» και «Omg», τα οποία έφτασαν στις πρώτες δυο μέρες από την κυκλοφορία τους στην κορυφή του Spotify και του Billboard chart.

Ακολούθησε η κυκλοφορία του στούντιο άλμπουμ της Camila, καθώς και των δυο τραγουδιών «Never Be The Same» και «Real Friends», τα οποία κυκλοφόρησαν στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα, η Camila Cabello επιλέχθηκε ως το νέο πρόσωπο σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες, ξεκινώντας από την εταιρία Guess. Στη συγκεκριμένη καμπάνια συνεργάστηκε με τον Ιταλό Αλεσάντρο Ντελισόλα, μοντέλο της Guess. Στη συνέχεια, η Κουβανο-Μεξικανή τραγουδίστρια και συνθέτρια εντάχθηκε στην ομάδα με τις γυναίκες εκπροσώπους της L’Oréal Paris ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη συνεργασία της με την εταιρία Skechers.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της Camila, που κυκλοφόρησε το 2018 έφτασε μέχρι την κορυφή του Billboard 200 chart και χαρακτηρίστηκε πλατινένιο από την RIAA (Recording Industry Association of America). Το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε από το ντεμπούτο άλμπουμ, με τίτλο «Havana» γνώρισε τεράστια επιτυχία και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του chart σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2019, το ντουέτο της Cabello με τον Shaun Mendes, με τίτλο «Señorita», ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και γίνεται το δεύτερο σινγκλ που καταφέρνει να κατακτήσει την κορυφή του Billboard Hot 100. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Camila Cabello, με τίτλο «Romance» κυκλοφόρησε επίσης το 2019 και έφτασε μέχρι το Νο. 3 του Billboard 200 chart καθώς και το Νο. 1 στο chart του Καναδά.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η νεαρή σταρ πρόκειται να συμμετάσχει σε μια ταινία με θέμα τη «Σταχτοπούτα», που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 από την εταιρία Sony Pictures.

Η Camila Cabello έχει κερδίσει αρκετά βραβεία στη διάρκεια της σχετικά σύντομης καριέρας της στη δισκογραφία, μεταξύ των οποίων δυο Latin Grammy, πέντε American Music και ένα Billboard Music Award, ενώ έχει επίσης προταθεί για τρία βραβεία Grammy.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker