kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Ηarry Styles

Ο Harry Edward Styles γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1994 και είναι Βρετανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός, πρώην μέλος του συγκροτήματος One Direction.

Ο Harry Styles γεννήθηκε στην περιοχή Redditch του Worcestershire. Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν 7 ετών. Διατήρησε καλές σχέσεις με τον πατέρα του, αλλά έμενε με την μητέρα του και την αδελφή του.

Η πορεία του στη βιομηχανία της μουσικής ξεκίνησε το 2010, όταν έλαβε μέρος στο Βρετανικό talent show X-Factor. O Styles ξεχώρισε αμέσως παρά τον αποκλεισμό του από νωρίς, και ως αποτέλεσμα εντάχθηκε στο boy band One Direction που δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του διάσημου παρουσιαστή και παραγωγού μουσικής Simon Cowell.

Το συγκρότημα των Οne Direction γνώρισε τεράστια επιτυχία και έγινε ένα από τα best-seller boy band όλων των εποχών.

Όλα ξεκίνησαν για το νεαρό Harry στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, όταν σε ηλικία 16 ετών πέρασε από οντισιόν στο βρετανικό X-Factor ερμηνεύοντας το "Isn’t She Lovely" του Stevie Wonder. Παρόλο που δεν απέσπασε την θετική ψήφο όλων των κριτών, κατάφερε να περάσει στις επόμενες φάσεις του ριάλιτι μέχρι που τελικά τοποθετήθηκε σε γκρουπ μαζί με άλλα τέσσερα μέλη (Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson και Zayn Malik). Το όνομα του συγκροτήματος αποτελεί πρόταση του Styles. To συγκρότημα ήρθε τρίτο στην τελική κατάταξη του talent show, ωστόσο τα πρώτα βήματα προς την επιτυχία είχαν ήδη γίνει.

Οι One Direction κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ και κατάφεραν να καταρρίψουν πολλά ρεκόρ σε πωλήσεις εισιτηρίων, πωλήσεις άλμπουμ και ψηφιακές ακροάσεις μεταξύ άλλων. Παρόλο που το κάθε μέλος είχε τους δικούς του οπαδούς, ο Styles θεωρήθηκε από πολύ νωρίς το πιο δημοφιλές μέλος του συγκροτήματος.

Μετά το διάλειμμα του συγκροτήματος το 2015, ο Styles άλλαξε μάνατζερ και υπέγραψε συμφωνία με την Columbia Records έναντι αμοιβής 80 εκ. δολαρίων για δυο σόλο άλμπουμ.

Ο Styles έκανε το σόλο ντεμπούτο του το 2017 με μία μπαλάντα 6 λεπτών, το «Sign of the Times» που έφτασε στην τέταρτη θέση του Billboard Hot 100. Άλλα σινγκλ που κυκλοφόρησαν ήταν το «Kiwi» και το «Two Ghosts».

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με όνομα «Harry Styles» στις 13 Μαΐου του 2017. Χαρακτηριστικά ο ίδιος δήλωσε πως αυτό το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρία μέρη: στην Αγγλία, την Καλιφόρνια και την Τζαμάικα. Στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του το άλμπουμ κατέκτησε την πρώτη θέση στα chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτή την κυκλοφορία ο Styles έδειξε έναν άλλο του εαυτό, αρκετά διαφορετικό μετά το διάλειμμα της μπάντας που ακόμη και οι θαυμαστές του δεν ήταν γνώριμοι με αυτό. Ο δίσκος είχε επιρροές από την ροκ μουσική της δεκαετίας του 1970 και έγινε ευρύτερα αποδεκτός με διθυραμβικές κριτικές.

Την κυκλοφορία του άλμπουμ ακολούθησε η περιοδεία «Harry Styles: Live on Tour» στη διάρκεια της οποίας ο νεαρός καλλιτέχνης επισκέφθηκε συνολικά 89 χώρες.

Το δεύτερο άλμπουμ του Harry Styles με τίτλο «Fine Line» κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου του 2019. Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει ήδη τρία σινγκλ από το άλμπουμ, τα «Lights up», «Watermelon Sugar» και «Adore You». Το άλμπουμ, την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του κατέλαβε την τρίτη θέση στο chart της Μεγάλης Βρετανίας και την πρώτη θέση στην Αμερική, με συνολικές πωλήσεις 478.000 αντίτυπων. Όπως και το προηγούμενο, έτσι και αυτό το άλμπουμ έχει πολλές επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες και μπορεί να χαρακτηριστεί ποπ-ροκ.

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ ανακοινώθηκε και η νέα περιοδεία για την προώθησή του, με τίτλο «Harry Styles: Love on Tour». Η περιοδεία είναι προγραμματισμένη για το 2021.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker