kiss-logo
Now playingPOPULAR THE WEEKND,MADONNA,PLAYBOI CARTI
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

David Guetta

Ο David Guetta γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1967 στο Παρίσι και κατάφερε να διακριθεί χάρη στο ταλέντο και την επιμονή του ως DJ και παραγωγός μουσικής.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και του '90, ενώ αργότερα ίδρυσε την Gum Productions και ηχογράφησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Just a Little More Love», που κυκλοφόρησε το 2002. Αργότερα, κυκλοφόρησε τα «Guetta Blaster» (2004) και «Pop Life» (2007). Το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο «One Love» περιελάμβανε τα σινγκλ «When Love Takes Over» (σε συνεργασία με την Kelly Rowland), «Gettin' Over You» (σε συνεργασία με τον Chris Willis, την Fergie και τους LMFAO) και «Sexy Bitch» (σε συνεργασία με τον Akon), με το τελευταίο να γίνεται ένα από τα πέντε κορυφαία μουσικά κομμάτια στις ΗΠΑ, ενώ συνολικά τα τρία τραγούδια κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα, μια ακόμα παγκόσμια επιτυχία ακολούθησε, με τίτλο «Memories» σε συνεργασία με τον Kid Cudi και κατάφερε να αναδειχτεί ως μία από τις πέντε κορυφαίες μουσικές επιτυχίες σε αρκετές χώρες.

Ο Guetta έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια άλμπουμ και σινγκλ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι ψηφιακές του πωλήσεις υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους μουσικούς παραγωγούς.

O Guetta αναφέρει σε μια από τις συνεντεύξεις του σχετικά με τα πρώτα βήματα της καριέρας του: «Όταν ξεκίνησα στο Παρίσι, ο DJ ήταν ανώνυμος, λιγότερο και από το τίποτα. Μια μέρα, πήγα στο Λονδίνο, και είδα πως εκεί, όπου η House μουσική σημείωνε ήδη επιτυχία, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του. Επένδυσα όλες μου τις οικονομίες σε δίσκους electro και αποφάσισα ότι στο εξής θα αναλαμβάνω εγώ την προσωπική μου διαφήμιση».

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1991 στην εκπομπή χιουμοριστικής ψυχαγωγίας La Classe, ενώ το 1994 μαζί με την ομάδα του μετέτρεψε το γνωστό live venue «Bataclan» σε μοντέρνο dance club, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ανοίγοντας το δρόμο προς την επιτυχία.
Στη συνέχεια αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση κέντρων όπως το Les Bains Douches, μέχρι που το 1996 ξεκινά να οργανώνει βραδιές στο Βερολίνο.

Το 2002 αποτελεί ορόσημο για την καριέρα του καθώς λαμβάνει χώρα μια σημαντική αλλαγή, καθώς αποφασίζει να τοποθετήσει όλα τα χρήματά του στην παραγωγή μουσικής. Την ίδια περίοδο, ο πρώτος του δίσκος καταφέρνει να γίνει χρυσός βάσει των πωλήσεών του και o David ξεκινά να ταξιδεύει σε χώρες της Ευρώπης, ενώ η σύζυγός του λανσάρει την προσωπική της μάρκα αξεσουάρ και ρούχων.

Το 2003 κυκλοφορεί το σινγκλ «Just for One Day (Heroes)», που αποτελεί remix στην πολύ μεγάλη επιτυχία του David Bowie, ενώ το 2005 κυκλοφορεί το «The World Is Mine» που φτάνει την 16η θέση στο Top 50 της Γαλλίας και παίζει για πρώτη φορά στο Sensation White στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου παρευρίσκονται περισσότερα από 45.000 άτομα.

Ύστερα από αυτό, ο David Guetta καταφέρνει να ενταχθεί στη λίστα που παρουσιάζει το περιοδικό DJ Mag με τους Top 100, κατακτώντας την 39η θέση.

Σπουδαία στιγμή στην καριέρα του διάσημου DJ και παραγωγού αποτελεί η συνεργασία του με τη «βασίλισσα της ποπ», καθώς επιλέχτηκε από τη Madonna για να ανοίξει το πρώτο μέρος του Confessions Tour, στις 27 Αυγούστου 2006 στο Paris Bercy.

Ο Guetta είναι ο πρώτος Γάλλος καλλιτέχνης που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του αμερικανικού μουσικού περιοδικού Billboard, ενώ τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε για να είναι ο πρέσβης στην Ευρώπη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού DJ Hero, που αποτελεί συνέχεια του Guitar Hero, σε πλατινένια έκδοση.

Στα τέλη του 2008, γράφει τον τέταρτο δίσκο του «One Love», που τοποθετείται στη θέση Νο. 1 ταυτόχρονα σε 17 χώρες. Ο δίσκος γίνεται διαμαντένιος τόσο στη Γαλλία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ο γαλλικός δίσκος μουσικής με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το 2009. Το πρώτο σινγκλ, με τίτλο «When Love Takes Over» τού χαρίζει επιτέλους το break through που τόσο αποζητούσε, στα chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Ύστερα από αυτό, ο δρόμος προς την κορυφή είναι απλά στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το 2013 ακολούθησε μια περιοδεία μαζί με την υπερταλαντούχα Rihanna, ενώ τρία χρόνια αργότερα χρίστηκε πρέσβης του Euro 2016 της UEFA.

Η έβδομη συνεργασία των Guetta και Sia, κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου 2018 με τίτλο «Flames».

Στα τέλη του 2019, ο Guetta ηγήθηκε ενός αφιερώματος στον νεαρό DJ και παραγωγό Avicii, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή.

O David Guetta συνεργάστηκε ακόμα μια φορά με την αγαπημένη του φίλη Sia για την ηχογράφηση ενός νέου σινγκλ, που όπως είχε προαναγγελθεί κυκλοφόρησε επίσημα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σινγκλ του David Guetta και της Sia με τίτλο «Let's Love», μεταδόθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση από τον 92,9 Kiss, για πρώτη φορά στο ελληνικό ραδιόφωνο, για τους ακροατές του 92,9 Kiss στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2021 ο Guetta πούλησε τον ηχογραφημένο μουσικό του κατάλογο για ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με το Music Business Worldwide να επικαλείται μια διαφορετική πηγή που προσδιορίζει το αντίτιμο σε κάτι λιγότερο από τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

 

     

    PAGE TOP

    Get in touch with us

    Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker