kiss-logo
Now playingHERE WITHOUT YOU 3 DOORS DOWN
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Beyoncé, Harry Styles, SZA: Γιατί εξαφανίζονται τραγούδια τους από το TikTok;

Καλά πάει αυτό
Text Size:
  • A
  • A
  • A

h.jpg

φωτογραφία από LiveNation
By
KISS 929

Πριν λίγες εβδομάδες συζητούσαμε για το πώς η Universal Music Publishing Group είχε αφαιρέσει τον κατάλογο της μουσικής της από το TikTok, αδυνατώντας να έρθει σε μία συμφωνία μαζί του, και τώρα φαίνεται πως και η μουσική καλλιτεχνών που συνδέονται περιφερειακά με την εταιρεία, "κατεβαίνουν" από τη γνωστή πλατφόρμα social media.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Για τον απλούστατο λόγο ότι η UMG αποφάσισε να "τραβήξει" και τη μουσική που συνδέεται με δημιουργούς που της "ανήκουν" ακόμα και στις περιπτώσεις που πρόκειται για τραγούδια καλλιτεχνών που δε βρίσκονται στο καλλιτεχνικό δυναμικό της εταιρείας.

Εν ολίγοις, οποιοσδήποτε συνδέεται με την UMG με τον οποιονδήποτε τρόπο, δε μπορεί να υπάρχει στο TikTok με τη μουσική του, κάτι που σημαίνει πως τραγούδια μεταξύ άλλων της Beyoncé, του Harry Styles και της SZA δε θα είναι πλέον διαθέσιμα για χρήση σε βίντεο (εκτός από το τελευταίο single της SZA "Saturn"). Επίσης, λείπει και το μεγαλύτερο κομμάτι της μουσικής του Bad Bunny.

Η ένταση επομένως, ανάμεσα στη γνωστή δισκογραφική εταιρεία και την πλατφόρμα social media που βοηθά όσο καμία άλλη τη μουσική βιομηχανία, συνεχίζει να μεγαλώνει, ενώ η UMG αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την τελευταία της κίνηση.

Καλά πάει αυτό #νοτ!

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker