kiss-logo
Now playingROLLING IN THE DEEP ADELE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Mark David Chapman

Ο ηλικίας πια 61 ετών δολοφόνος του John Lennon και ο συνήγορος του αιτήθηκαν μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία την αποφυλάκιση του πρώτου...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Απορρίφθηκε για άλλη μια φορά η αίτηση αποφυλάκισης του Mark David Chapman, του ανθρώπου που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του ανθρώπου που έμελλε με τη μουσική του να αλλάξει την κατεύθυνση της μουσικής βιομηχανίας.

Ο ηλικίας πια 61 ετών δολοφόνος του John Lennon και ο συνήγορος του αιτήθηκαν μέσα από την προβλεπόμενη διαδικασία την αποφυλάκιση του πρώτου, ζητώντας χάρη λόγω πολυετούς παραμονής. Η τριμελής δικαστική επιτροπή απέρριψε το αίτημα, που έχει κατατεθεί άλλωστε άλλες οκτώ φορές.

Ο νόμος πάντως, δίνει στον Chapman το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση χάριτος ξανά σε δυο χρόνια. Ο ίδιος, έχει παραδεχτεί ότι ήταν ''ηλίθιο'' εκ μέρους του να αφαιρέσει τη ζωή του διάσημου μουσικού, ενώ μέσα από τη διαβίωση στη φυλακή έχει καταφέρει να ''συναντήσει τον Κύριο''.

Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν την αποφυλάκισή του ωστόσο, μέσα από την αρθρογραφία στα μέσα κοινωνικής έκφρασης, σε αντίθεση με τη σύζυγο του μουσικού αστέρα.

Η Yoko Ono έχει ταχθεί δημόσια ενάντια στην αποφυλάκιση, σε κάθε μια από τις αιτήσεις του Chapman.

O Mark David Chapman ως έφηβος είχε καταφέρει να φοιτήσει για κάποιο διάστημα στο Covenant College των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα είχε αρχίσει να αναπτύσσει τις γνωστές εμμονές με τον Lennon, τη μουσική γενικότερα καθώς και το βιβλίο ''O φύλακας στη σίκαλη'', του J.D. Salinger. Ο νεαρός τότε Chapman είχε μάλιστα ομολογήσει στη σύζυγό του την πρόθεση του να δολοφονήσει τον John Lennon, εκείνη όμως δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές.

''Μας καθοδηγούσε να φανταστούμε ένα κόσμο χωρίς ιδιοκτησία, ο ίδιος όμως ήταν κάτοχος ακριβών αυτοκινήτων και γιοτ, ακίνητης περιουσίας και βέβαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων'', είχε δηλώσει ο νεαρός τότε κατηγορούμενος στο δικαστήριο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Chapman, δολοφόνησε τον άτυχο Lennon στις 8 Δεκεμβρίου 1980, στη Νέα Υόρκη, μπροστά από την οικία του.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker