kiss-logo
Now playingCAN'T FIGHT THE MOONLIGHT LeANN RIMES
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Barbie – Το soundtrack της ταινίας κερδίζει τις εντυπώσεις

Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, ο Alexandre Desplat, ένας από τους πιο διακεκριμένους και πολυβραβευμένους Γάλλους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής επρόκειτο να αναλάβει τη σύνθεση του soundtrack της ταινίας ''Barbie'' στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα ο Desplat αποχώρησε από το project με τους Mark Ronson και Andrew Wyatt να αναλαμβάνουν καθήκοντα στη θέση του.

Ενώ ο Mark Ronson είναι γνωστός για τη συνεργασία του με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως είναι η Amy Winehouse, η Lady Gaga, η Adele, οι Duran Duran, ο Robbie Williams και η Miley Cyrus, ο Wyatt έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Liam Gallagher, Lady Gaga, Lorde και Bruno Mars μεταξύ άλλων.

Όπως είναι κατανοητό ο Ronson ανέλαβε την επιμέλεια ενός soundtrack που θα ταίριαζε με το όραμα της Gerwig για την Barbie. Παράλληλα, ενώ η ταινία βρισκόταν στο τελικό στάδιο της παραγωγής, ο Ronson και η Gerwig έδειχναν σκηνές από την ταινία σε καλλιτέχνες της επιλογής τους ώστε να τους ενσωματώσουν στο soundtrack.

Το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου με τίτλο ''Barbie: The Album'', και θα περιλαμβάνει τραγούδια των Ava Max, Charli XCX, Dominic Fike, Fifty Fifty, Gayle, Haim, Ice Spice, Kali, Karol G, Liz Kal, Nicki Minaj, PinkPantheress, Tame Impala και Kid Laroi εκτός από τα τραγούδια των πρωταγωνιστών Ryan Gosling και Dua Lipa, ενώ περισσότεροι καλλιτέχνες αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Το τραγούδι "Dance the Night" της Dua Lipa κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ του άλμπουμ στις 26 Μαΐου, ενώ το "Watati" της Karol G ακολούθησε στις 2 Ιουνίου και λίγο αργότερα σειρά είχε το "Angel" της PinkPantheress που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου 2023.

Το "Barbie World" των Nicki Minaj και Ice Spice κυκλοφόρησε ως το τέταρτο σινγκλ στις 23 Ιουνίου, ενώ το πέμπτο σινγκλ του άλμπουμ, "Speed Drive" της Charli XCX, κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου.

Στις 6 Ιουλίου, κυκλοφόρησε το έκτο σινγκλ του άλμπουμ, "Barbie Dreams" των Fifty Fifty και Kaliii, ενώ το έβδομο σινγκλ του άλμπουμ, "What Was I Made For?" της Billie Eilish κυκλοφορεί στις 13 Ιουλίου.

Παράλληλα, η Warner Bros κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο με τον Ryan Gosling να τραγουδά το "I'm Just Ken" στις 10 Ιουλίου.

Παρά τις προσδοκίες των θαυμαστών, το τραγούδι "Barbie Girl" των Aqua, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1997 δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην ταινία, ενώ μια νέα έκδοση του mega hit, με τίτλο "Barbie World" θα ακούγεται στην ταινία και θα περιλαμβάνει ηχητικό απόσπασμα της πρωτότυπης επιτυχίας "Barbie Girl".

Αν και το τραγούδι δεν πρόκειται να περιληφθεί στο επίσημο soundtrack, το Spotify περιέλαβε το "Barbie Girl" στην επίσημη ''Barbie'' playlist του.

 

 

 

Φωτογραφία: darksiderecords.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker