kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, του κινηματογράφου και του πολιτισμού, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 18 Μαΐου, το 1957 γεννήθηκε ο Ρουμάνος – Γερμανός παραγωγός μουσικής και τραγουδιστής Michael Cretu, που έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στη συνεργασία του με τη Sandra στα 80s αλλά και στα 90s λόγω της παγκόσμιας επιτυχίας του σινγκλ "Sadeness (Part I)" που κυκλοφόρησε μέσω του μουσικού project Enigma.

Ο Michael Cretu, γνωστός επίσης ως Curly M.C., γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Βουκουρεστίου και στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με δεκάδες παραγωγούς, μουσικούς και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Boney M, ο Mike Oldfield, οι Jam & Spoon και ο Andru Donalds.

Σπούδασε μουσική στη γενέτειρά του και αργότερα στο Παρίσι, ενώ το 1988 παντρεύτηκε την τραγουδίστρια της ποπ Sandra Lauer (Sandra), με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.

Οι πωλήσεις του "Sadeness (Part I)" ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ενώ οι συνολικές πωλήσεις των Enigma ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

 

Φωτογραφία: fbcdn.net

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker