kiss-logo
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 15 Μαρτίου, το 1975 γεννήθηκε ο Αμερικανός ράπερ, DJ, συνθέτης και παραγωγός μουσικής Will.i.am, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ένα από τα ιδρυτικά και βασικά μέλη των Black Eyed Peas.

Ο William James Adams Jr, όπως είναι το αληθινό όνομα του will.i.am γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε στην περιοχή Boyle Heights, μια από τις πιο ιστορικές κοινότητες της πόλης, γνωστή ως προπύργιο του πολιτισμού Chicano.

Ενώ ήταν ακόμη στο γυμνάσιο ίδρυσε το κοινωνικά συνειδητοποιημένο ραπ συγκρότημα Atban Klann, και κατάφερε το 1992 να υπογράψει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρία Ruthless Records.

Ως παραγωγός δίσκων, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων ο Michael Jackson, ο Justin Bieber, η Britney Spears, ο David Guetta, οι U2, η Rihanna και ο Justin Timberlake.

Οι συνολικές πωλήσεις των Black Eyed Peas μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια άλμπουμ σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ένα από τα συγκροτήματα με τις καλύτερες πωλήσεις στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

 

 

Φωτογραφία: instagram.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker