kiss-logo
Now playingSOBER PINK
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου, το 1968 γεννήθηκε o Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Chris Barron, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ιδρυτικό μέλος και frontman των Spin Doctors.

Ο Christopher Gross, όπως είναι το αληθινό όνομα του μουσικού, γεννήθηκε στη Χονολουλού και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Μπρονξ, ενώ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της εφηβικής του ηλικίας στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σπούδασε στο Bennington College στο Βερμόντ για ένα χρόνο, όντας παράλληλα μέλος δύο τοπικών συγκροτημάτων, ενώ αργότερα εργάστηκε σε ένα εστιατόριο αφιερώνοντας όμως τον ελεύθερο χρόνο του στο κυνήγι της μουσικής του σταδιοδρομίας.

Το συγκρότημα των Spin Doctors δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη, αρχικά ως ''Trucking Company'', ενώ το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1991.

Το "Two Princes" περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ των Spin Doctors, και έγινε Νο. 1 hit στην Ισλανδία και τη Σουηδία, ενώ εντάχθηκε στο Τop 10 αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

Φωτογραφία: Twitter

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker