kiss-logo
Now playingLEVITATING DUA LIPA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου, το 1977 γεννήθηκε ράπερ, συνθέτης, ηθοποιός και τραγουδιστής παραγωγός μεγάλων επιτυχιών, Daddy Yankee.

Ο Daddy Yankee, που το αληθινό του όνομα είναι Ramón Luis Ayala Rodríguez, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, είναι ευρύτερα γνωστός ως ο ''βασιλιάς της Reggaetón'', καθώς ο ίδιος εφηύρε και κατοχύρωσε τον όρο reggaeton για να περιγράψει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή το 1991.

Γεννήθηκε στο Río Piedras και μεγάλωσε στη γειτονιά Villa Kennedy Housing Projects, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του, το σινγκλ "Gasolina", που εισήγαγε τη reggaeton σε όλο τον κόσμο και έκανε το μουσικό είδος παγκόσμιο φαινόμενο.

Το 2017, ο Daddy Yankee, σε συνεργασία με τον latin pop τραγουδιστή Luis Fonsi, κυκλοφόρησε το σινγκλ ''Despacito''. Πρόκειται για το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που έφτασε στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 μετά το "Macarena" που γνώρισε τεράστια επιτυχία το 1996. Επιπλέον, το βίντεο του "Despacito" στο YouTube ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές στις 20 Απριλίου 2017 και έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα, ξεπερνώντας τα οκτώ δισεκατομμύρια.

Στις 24 Ιανουαρίου 2019 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική του Daddy Yankee ''El Cartel Records'' και τη Universal Music Latin, το σινγκλ ''Con Calma'', που ηχογραφήθηκε με τη συμμετοχή του Snow και γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία. Το σινγκλ των Daddy Yankee & Snow κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στα chart 20 χωρών, ενώ έγινε Τop 10 επιτυχία σε άλλες δέκα.

 

 

Φωτογραφία: variety.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker