kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου, το 1973 γεννήθηκε ο Τζαμαϊκανός καλλιτέχνης, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός μουσικής Sean Paul.

Ο Sean Paul Ryan Francis Henriques γεννήθηκε στο Kingston της Jamaica και φοίτησε στο Wolmer's Boys' School και το University of Technology, όπου εκπαιδεύτηκε στο εμπόριο με στόχο να ασχοληθεί με την κολύμβηση και το water polo ακολουθώντας την παράδοση των μελών της οικογένειάς του.

To ντεμπούτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2000, με τίτλο Stage One από τη δισκογραφική VP Records.

Τα περισσότερα από τα άλμπουμ του έχουν προταθεί για βραβείο Γκράμι, στην κατηγορία ''καλύτερο άλμπουμ reggae μουσικής''. Έχει επίσης προταθεί για τέσσερα Billboard Music Awards το 2006, ενώ έχει τιμηθεί με ένα American Music Award το ίδιο έτος.

Ο Paul έχει συμμετάσχει ενεργά στην παραγωγή αρκετών Νο. 1 επιτυχιών, μεταξύ των οποίων το σινγκλ ''Baby Boy'' της Beyoncé, το ''What About Us'' των Saturdays, το ''Cheap Thrills'' της Sia και το ''Rockabye'' των Clean Bandit & Anne-Marie.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker