kiss-logo
Now playingLAURA NON C'E NEK
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 6 Ιανουαρίου, το 1986 γεννήθηκε ο τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός Alex Turner, που είναι ευρύτερα γνωστός ως βασικός τραγουδιστής, κιθαρίστας και frontman του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Arctic Monkeys.

Ο Turner γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σέφιλντ της Αγγλίας και φοίτησε στο Barnsley College από το 2002 έως το 2004, όπου παρακολούθησε μουσική τεχνολογία, φωτογραφία και ψυχολογία.

Οι Arctic Monkeys δημιουργήθηκαν το 2002 και ο πρώτος δίσκος που κυκλοφόρησαν, με τίτλο "Whatever People Say I Am, That's What I' m Not", είναι το ντεμπούτο άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις για συγκρότημα στο συντομότερο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, ξεπερνώντας μάλιστα το ρεκόρ των Oasis, με την κυκλοφορία τους "Definitely Maybe".

Στο ενεργητικό τους οι Arctic Monkeys προσμετρούν επτά Brit Awards, ένα Ivor Novello και 20 NME Awards, ενώ έχουν επίσης προταθεί για έξι βραβεία Grammy.

Από το 2008, ο Turner ηχογραφεί επίσης με το side-project του, The Last Shadow Puppets.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker