kiss-logo
Now playingAGAINST ALL ODDS MARIAH CAREY FEAT. WESTLIFE
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 5 Ιανουαρίου, το 1970 γεννήθηκε ο Ιταλός μουσικός και τραγουδιστής-τραγουδοποιός Jeffrey Jey, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής Eiffel 65.

Εκτός από τη συμβολή του στα φωνητικά, στο συγκρότημα ο Jey παίζει επίσης μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς και πλήκτρα.

Το συγκρότημα Eiffel 65 δημιουργήθηκε το 1997 στα στούντιο της δισκογραφικής εταιρείας Bloss Corporation στο Τορίνο. Εκτός από τον Jeffrey Jey, το συγκρότημα πλαισιώνουν οι επίσης μουσικοί Maurizio Lobina και Gabry Ponte.

Οι Eiffel 65 κέρδισαν μάλιστα ένα World Music Award το 2000 στην κατηγορία World Best Selling Italian Group, καθώς και ένα βραβείο B.M.I U.S.A, αφού το τραγούδι τους ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλο στη διάρκεια του έτους, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές σινγκλ του συγκροτήματος, που έφτασε μέχρι το Νο. 1 στο chart πολλών χωρών, όπως η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ρωσία, η Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Φινλανδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ουγγαρία μεταξύ άλλων.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker