kiss-logo
Now playingBLACK VELVET ALANNAH MYLES
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 18 Δεκεμβρίου, το 2001 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός Billie Eilish.

Στη νεαρή ηλικία των 11, η Eilish άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια, υπό την επίβλεψη του αδελφού της, Finneas O'Connell, ο οποίος έγραφε, τραγουδούσε και έφτιαχνε ήδη τα δικά του τραγούδια με το συγκρότημά του.

Με την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της ''When We All Fall Asleep, Where Do We Go?'' που κυκλοφόρησε το 2019, η Billie Eilish Pirate Baird O'Connell κατάφερε να γίνει η νεαρότερη solo γυναίκα στη μουσική βιομηχανία που έφτασε στην κορυφή του UK album chart, στην ηλικία των 17 ετών.

Το άλμπουμ έφτασε επίσης στην πρώτη θέση των καταλόγων επιτυχιών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και άλλες.

Σύμφωνα με την επίσημη πιστοποίηση της RIAA και τον κατάλογο του Billboard, η Eilish είναι η 26η κατά σειρά καλλιτέχνιδα στη λίστα με τις μεγαλύτερες ψηφιακές πωλήσεις όλων των εποχών και μια από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς στη δεκαετία 2010 – 2020.

 

 

Φωτογραφία: Billboard.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker