kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 24 Νοεμβρίου, το 2002 o Robbie Williams ξεκίνησε μια πορεία πέντε εβδομάδων στην κορυφή του UK Albums Chart, με την κυκλοφορία του πέμπτου κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του, ''Escapology''.

To άλμπουμ του Williams ξεπέρασε σε πωλήσεις κάθε άλλο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2002, με το σύνολο των πωλήσεών του να ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2002 από την EMI Records, ως το αποτέλεσμα μια συμφωνίας-ρεκόρ μεταξύ του καλλιτέχνη και της δισκογραφικής, με το αντίτιμο να ορίζεται στις 80 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, ποσό που μέχρι σήμερα αντιστοιχεί σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες στη μουσική βιομηχανία, όλων των εποχών.

Αν και δεν κατάφερε να ενταχθεί στο Top 10 του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ''Escapology'' έγινε έξι φορές πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία και κατάφερε να γίνει το έκτο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών στην πατρίδα του Robbie, ενώ οι συνολικές πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Πηγή φωτογραφίας: wallpapers.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker