kiss-logo
Now playingBAD ROMANCE LADY GAGA
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου, το 1999 oι Spice Girls αναγνωρίστηκαν ως το γυναικείο pop συγκρότημα με τις καλύτερες πωλήσεις για τη δεκαετία του '90, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας.

Το συγκρότημα κατάφερε με το ντεμπούτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε, με τίτλο ''Spice'', να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 23 εκατομμύρια αντίτυπα. Το ''Spice'' κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των chart σε περισσότερες από 17 χώρες σε όλο τον κόσμο και πιστοποιήθηκε ως Multi-Platinum σε 27 χώρες συνολικά.

Το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το άλμπουμ, με τίτλο ''Wannabe", έγινε Νο. 1 επιτυχία σε 37 χώρες και έγινε ένα από τα σινγκλ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών μέχρι το 2010, ενώ τα επόμενα δυο σινγκλ "Say You'll Be There" και "2 Become 1", έφτασαν μέχρι το Νο.1 σε 53 χώρες.

Στην ίδια έρευνα δεύτερος σε πωλήσεις για τη δεκαετία ήταν ο Elton John, του οποίου το άλμπουμ για την ταινία ''The Lion King'' ξεπέρασε τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

 

Πηγή φωτογραφίας: gq-magazine.co.uk

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker