kiss-logo
Now playingSAY IT RIGHT NELLY FURTADO
On airKissFM -
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 23 Ιουλίου, το 1961 γεννήθηκε o Martin Gore, τραγουδοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός δίσκων, DJ, κιθαρίστας, κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode.

Το συγκρότημα των Depeche Mode δημιουργήθηκε το 1980 στο Μπέιζιλντον του Έσσεξ. Την αρχική σύνθεση αποτελούσαν οι Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher και Vince Clarke.

Ο Martin Lee Gore έχει παράλληλα κυκλοφορήσει αρκετά solo άλμπουμ και σινγκλ, ενώ έχει συνεργαστεί επίσης με το πρώην μέλος των DM, Vince Clarke, με τον οποίο έχουν ιδρύσει το side project VCMG.

Το 1999 ο Martin L. Gore τιμήθηκε με το βραβείο Ivor Novello από την Ακαδημία Συνθετών και Συγγραφέων της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στα τέλη του 2020 εντάχθηκε στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Depeche Mode.

Σύμφωνα με την EMI, οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, και είναι αναγνωρισμένοι ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker