kiss-logo
Now playingDIAMONDS RIHANNA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, του κινηματογράφου και του πολιτισμού, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 2 Ιουνίου, το 1976 γεννήθηκε ο Άγγλος μουσικός, παραγωγός, τραγουδιστής και multi-instrumentalist Tim Rice-Oxley, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως κιμπορντίστας, συνθέτης και δεύτερος τραγουδιστής του βρετανικού ποπ συγκροτήματος Keane.

Ο Timothy James Rice-Oxley γεννήθηκε στην Οξφόρδη και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου ως έφηβος, κυρίως λόγω της μεγάλης αγάπης του για τους Beatles.

Ο Rice-Oxley συμμετέχει στο συγκρότημα ερμηνεύοντας τα δεύτερα φωνητικά σε μια σειρά από τραγούδια, ενώ σε κάποιες από τις ηχογραφήσεις όπως το "This Is the Last Time", ερμηνεύει τα κύρια φωνητικά.

Μαζί με τον κιθαρίστα Dominic Scott, ο Tim Rice-Oxley ήταν οι δυο βασικοί συνθέτες των τραγουδιών στη διάρκεια της πρώτης περιόδου των Keane, ενώ όταν ο Scott αποχώρησε το 2001 ο Rice-Oxley έγινε ο βασικός συνθέτης. Ωστόσο, μοιράστηκε τα πνευματικά δικαιώματα των συνθέσεών του με όλα τα μέλη του συγκροτήματος.

Το 2010 δημιούργησε το side-project Mt. Desolation, με τον επίσης μουσικό και μέλος των Keane, Jesse Quin.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker