kiss-logo
Now playingTRY PINK
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Στον θρόνο του Ξέρξη

Βραβεύτηκε στις Κάννες η ταινία με τον Μαζωνάκη.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Στον θρόνο του Ξέρξη»

Βραβεύτηκε στις Κάννες η ταινία με τον Μαζωνάκη.

 

Η ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», όπου πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μαζωνάκης, σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου,  διεύθυνση φωτογραφίας από τον Έβαν Μαραγκουδάκη, και σε παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση, κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Canal + στην Εβδομάδα των κριτικών, στο 75ο φεστιβαλ Καννών.

«Είμαι πολύ συγκινημένος, η ταινία μας πήρε το βραβείο», αναφέρει ο Γιώργος Μαζωνάκης, στο Instagram ανεβάζοντας τη στιγμή της απονομής.

Η Εύη Καλογηροπούλου, ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες της και ειδικά το ίδρυμα Ωνάση, την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, βεβαίως τον Γιώργο Μαζωνάκη και την παραγωγό Αμάντα Λιβανού.

Η μικρού μήκους ταινία προβλήθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής του 75ου Φεστιβάλ Καννών (18-26 Μαΐου 2022), η οποία είναι το παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα του ευρωπαϊκού κινηματογραφικού θεσμού με ταινίες δημιουργών απ' όλο τον κόσμο. 

 Στην ταινία η Εύη Καλογηροπούλου μιλάει για το  ανθρώπινο σώμα, την ομορφιά, το μάταιο της εργασίας  , τις συνθήκες μιας παρανοϊκής παρακολούθησης, αλλά και ταυτόχρονα για το αίμα και τον αποχωρισμό, το φύλο, τη σεξουαλική επιθυμία και τα όριά της. 

Η ταινία θα προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο canal +  που εδώ και χρόνια στέκεται δίπλα σπουδαίους δημιουργούς και θεωρείται συνώνυμο του κύρους για το χώρο του κινηματογράφου.

Συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία: Εύη Καλογηροπούλου Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αφροδίτη Παναγιωτάκου Παραγωγός: Αμάντα Λιβανού Διευθυντής Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης Μουσική: Kid Moxie Ήχος: Δημήτρης Δεμοιράκος, Λέανδρος Ντούνης Σκηνικά: Εβελίνα Δαρζέντα, Άννα Ζώτου Κοστούμια: Γεωργία Μπούρα Εκτέλεση Παραγωγής: Neda Film 

Μια παραγωγή του Onassis Culture 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker