kiss-logo
Now playingBEAUTIFUL LIAR BEYONCE & SHAKIRA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Refugee Week Greece

20 - 26 Ιουνίου 2022 σε όλη την Ελλάδα
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Refugee Week Greece 

20 - 26 Ιουνίου 2022 σε όλη την Ελλάδα με έδρα την Αθήνα.
 

Το φεστιβάλ πολιτισμού και τεχνών της κοινότητας,  Refugee Week Greece διοργανώνεται φέτος από τις 20 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022 σε όλη την Ελλάδα με έδρα την Αθήνα.

Ο στόχος του φεστιβάλ είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Μέσω της τέχνης, μιλάμε για healing, αμοιβαια φροντιδα, κοινωνική συνοχή, και ένα μέλλον που έχει χώρο για όλους μας.

Ένα θέμα που μας αφορά όλους στην Ελλάδα!

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας διοργανώνονται πολλές δράσεις σε διάφορες πόλεις στην Ελλαδα, και ολες μαζι μπορείτε να τις βρειτε σε ενα διαδικυτακο χαρτη για να τις επισκεφτείτε. 

Το Refugee Week, ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα και παράλληλα ένα φεστιβάλ πολιτισμού που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που ζητούν καταφύγιο, έρχεται και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Athens Comics Library. 

Το Refugee Week είναι ένα φεστιβάλ ομπρέλα και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Προσφύγων λαμβάνουν χώρα σε κάθε είδους διαφορετικούς χώρους και ποικίλλουν από φεστιβάλ τέχνης, εκθέσεις, προβολές ταινιών και ξεναγήσεις σε μουσεία μέχρι τουρνουά ποδοσφαίρου, δημόσιες ομιλίες και δραστηριότητες στα σχολεία, σε πάρκα, στη γειτονιά.

Είναι ένα Φεστιβάλ Πολιτισμού και μια γιορτή της κοινότητας, που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και είναι επίσης ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα που λαμβάνει χώρα στην Ιρλανδια και την Αυστραλια.

Στην Ελλάδα φέρνει την εκδήλωση αυτή η Athens Comics Library σε συνεργασία με όλους εσάς!

Παράλληλα κάθε μήνα οργανώνονται διαδικτυακές συναντήσεις με φορείς της κοινότητας των μεταναστών και προσφύγων, του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό όπως λένε οι διοργανωτές "να συν σχεδιάσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τι σημαίνει Refugee Week για εμάς εδώ στην Ελλάδα και πώς φανταζόμαστε και υλοποιούμε όλοι μαζί αυτό το Φεστιβάλ". 

Θεματική για το 2022 – “Ηealing”

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ έχει και μία διαφορετική θεματική.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι το “healing”, η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητας για επανεκκίνηση που μας αφορά όλους ειδικά μετά από την covid19 εποχή που ζούμε!

Στόχος είναι να αλλάξει το αφήγημα γύρω απο τις προσφυγικές αλλά και όλες τις ευάλωτες κοινότητες και να μοιραστούμε τις ιστορίες όλων μας.

Όποιος ενδιαφέρεται  να παρακολουθήσει τις δράσεις αυτές ή και να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει μέσω του Instagram ή Facebook στο Refugee Week Greece.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker