kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

“Ένας Οργισμένος Άνδρας Εκδικείται”

Στους κινηματογράφους
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Προβάλλεται στους κινηματογράφους από την ODEON η ταινία “Ένας Οργισμένος Άνδρας Εκδικείται”. Η ιστορία ακολουθεί τον Η, έναν ψυχρό και μυστηριώδη χαρακτήρα που εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες κάθε εβδομάδα.  
 
 
 
 
Σχετικά με την ταινία
 
Η γνωριμία του σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι με τον ηθοποιό Τζέισον Στέιθαμ μετράει αρκετά χρόνια με μερικές διάσημες κοινές συνεργασίες, όπως στις ταινίες «Δύο Καπνισμένες Κάνες» (1998) και «Η Αρπαχτή» (2000). Αυτές οι ταινίες καθιέρωσαν το Ρίτσι ως έναν εφευρετικό δημιουργό με τη δική του ξεχωριστή ματιά και τον Στέιθαμ ως έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή που ξεχώριζε με την παρουσία του στις ταινίες. Οι απασχολήσεις τους σε άλλες ταινίες μετά τη συνεργασία τους στο «Revolver» (2005) τους έκαναν να χαθούν για ένα διάστημα. Η ταινία «Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται», ένα project θεματικά σκοτεινότερο από τις προηγούμενες συνεργασίες τους, είναι η ταινία που συναντιούνται και συνεργάζονται ξανά.
 
Η ταινία βασίζεται στο γαλλικό θρίλερ δράσης «Le convoyeur» / «Η Χρηματαποστολή» (2004). Από τις πρώτες σκηνές της, βλέπουμε το λιγομίλητο χαρακτήρα Η να κάνει αίτηση για δουλειά στη Fortico Securities στον απόηχο μιας ληστείας με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο που είχε πολλά θύματα. Αυτό που δεν γνωρίζουν τα αφεντικά του είναι πως ο Η δεν ψάχνει απλώς να βρει δουλειά και χρήματα – στην πραγματικότητα είναι ένας αμετανόητος εγκληματίας του οποίου αποστολή είναι να βρει εκείνους που ευθύνονται για το φόνο του παιδιού του, αποφασισμένος να τους τιμωρήσει για αυτή τους την πράξη. Στην πορεία της ταινίας, διάφορα μυστικά έρχονται στο φως, οδηγώντας σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Η να βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εχθρούς του. 
 
Από τα πρώτα βήματα δημιουργίας της ταινίας, ο Ρίτσι συνειδητοποίησε πως μόνο ένας ηθοποιός μπορεί να υποδυθεί τον Η και αυτός είναι ο Τζέισον Στέιθαμ. Ο ίδιος σχολιάζει: «Ανέκαθεν μου άρεσε ο Στέιθαμ ως ηθοποιός – για την ακρίβεια, ήμουν ο πρώτος που χρησιμοποίησα τον Στέιθαμ ως ηθοποιό και μάλιστα στην πρώτη μου ταινία, το «Δύο Καπνισμένες Κάνες». Πάντα πίστευα πως έπρεπε να γίνει μεγάλο όνομα και ειλικρινά χαίρομαι που το κατάφερε. Έχει τα δικά του σχέδια, όπως έχω τα δικά μου. Ένιωσα ότι έπρεπε να συνεργαστούμε ξανά και έτσι σκέφτηκα πως αυτή η ιστορία είναι ιδανική για να το πετύχουμε αυτό. Αυτή η ταινία δεν είναι καθόλου αστεία, αντιθέτως είναι σοβαρή, γεμάτη ένταση και νεύρο. Η ιστορία αυτή έχει ως θέματά της την εκδίκηση, την οικογένεια, αλλά και τις αμαρτίες του πατέρα που περνούν στο γιο του» , σχολιάζει ο Ρίτσι. 
 
Όπως ήταν επόμενο, ο Στέιθαμ δεν άργησε να συμφωνήσει για το ρόλο. «Κανείς μας δεν το σκέφτηκε πολύ», λέει ο Ρίτσι. «Μας άρεσε η βασική ιδέα και ήμασταν διαθέσιμοι εκείνο το χρονικό διάστημα, δεν θέλαμε κάτι περισσότερο». 
 
Ο Στέιθαμ δηλώνει ενθουσιασμένος με την ιστορία, το μυστηριώδη χαρακτήρα του και από τον τρόπο που η αφήγηση της ταινίας αποκαλύπτει σταδιακά τα πραγματικά κίνητρα του Η. «Γίνεται αρκετά δραματική σε τόνο εξαιτίας όσων διακυβεύονται», λέει ο Στέιθαμ. «Ο Η είναι αναγκασμένος να συμπεριφέρεται με ορισμένο τρόπο στους ανθρώπους στο πέρασμά του με στόχο να καταλάβει ποιοι είναι πραγματικά. Στο τέλος κάποιος θα πληρώσει το τίμημα». 
 
 
 
 
Περί Παραγωγής
 
Μπορεί το σκηνικό της ταινίας να θυμίζει έντονα τη Νότια Καλιφόρνια, όμως η ταινία γυρίστηκε κατά κόρον στο Λονδίνο. Βέβαια, η παραγωγή πράγματι γύρισε μερικές – αλλά λίγες – εξωτερικές σκηνές στην περιοχή της Καλιφόρνια ώστε να προσδιορίσει μέσα στην ταινία τον τόπο εξαγωγής των γεγονότων. Για τον ίδιο το Ρίτσι ήταν σημαντικό να δώσει μια αληθοφάνεια τόσο στις τοποθεσίες και στις σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες όσο και στο ρυθμό της δράσης και τις χορογραφίες των σκηνών ληστείας. 
 
Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο Ρίτσι συγκέντρωσε όλους τους ηθοποιούς του σε ένα χώρο για να κάνουν μία ζωντανή ανάγνωση ολόκληρης της ταινίας (αυτή τη μέθοδο ο Ρίτσι την ονομάζει «Black Box»). Αυτή η διαδικασία δεν είναι μια απλή ανάγνωση του κειμένου. Ο Ρίτσι έχει στην προσέγγισή του κίνηση, ώστε να έχει νόημα και μορφή η παραγωγή. Έχοντας μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα και τοποθεσίες, οι ηθοποιοί ερμηνεύουν ολόκληρη την ταινία μπροστά στις κάμερες για περίπου 8 ώρες, δημιουργώντας έτσι ένα πρώτο draft της κάθε σκηνής. «Προσπαθώ μαζί με τους ηθοποιούς εκείνη τη μέρα να βελτιώσουμε το διάλογο ή την πλοκή όσο το δυνατόν περισσότερο. Από την εμπειρία μου, υπάρχει μία βελτίωση της τάξης του 15%. Μερικές φορές ο ηθοποιός χρειάζεται να μάθει γρήγορα τις νέες του ατάκες, οπότε με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως βγαίνει κερδισμένος», δηλώνει ο Ρίτσι. Ο Ρίτσι ευχαριστεί όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην ταινία επειδή ήταν «όλοι πολύ γενναιόδωροι, επαγγελματίες στη δουλειά τους και αξίζουν σεβασμό». Ο Στέιθαμ λέει για το φίλο του Γκάι Ρίτσι: «Αν έκανα στο υπόλοιπο της καριέρας μου μόνο δουλειές για το Γκάι Ρίτσι, θα ήμουν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος». 
 
 
 
 
Στοιχεία για την ταινία: 
 
  • Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
  • Σενάριο : Άιβαν Άτκινσον, Μαρν Ντέιβις, Γκάι Ρίτσι 
  • Παραγωγή: Μπιλ Μπλοκ, Άιβαν Άτκινσον 
  • Ηθοποιοί: Τζέισον Στέιθαμ, Χολτ Μακ Κάλανι, Τζέφρι Ντόνοβαν, Τζος Χάρτνετ, Νίαμ Άλγκαρ, Λαζ Αλόνσο, Σκοτ Ίστγουντ, Έντι Μάρσαν 
  • Φωτογραφία: Άλαν Στιούαρτ 
  • Μοντάζ: Τζέιμς Χέρμπερτ 
  • Σχεδιασμός Κοστουμιών: Στέφανι Κόλι 
  • Μουσική: Κρίστοφερ Μπένστεντ 
  • Διάρκεια: 119’ 
  • Διανομή: ΟDEON
  • Είδος: Θρίλερ, δράσης
 
 
 
 
Ακολουθεί το trailer της ταινίας: 
 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker