kiss-logo
Now playingLIVIN' IN A WORLD WITHOUT YOU RASMUS
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 19 Φεβρουαρίου, το 1995 οι Roxette έγιναν το πρώτο δυτικό γκρουπ που εμφανίστηκε στο Πεκίνο μετά τον George Michael το 1984, όταν εμφανίστηκαν ζωντανά στη σκηνή, σε μια διοργάνωση για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Η επιλογή των διοργανωτών να καλέσουν το δημοφιλές συγκρότημα για συναυλία στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην αρχή του κινεζικού ημερολογίου και της νέας χρονιάς είχε ιδιαίτερη σημασία και αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων και σχολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

H εμφάνιση της Marie Fredriksson και του Per Gessle στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της "Crash! Boom! Bang! Tour", που περιλάμβανε εμφανίσεις σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο οπαδούς, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα 80 τουλάχιστον συναυλιών σε πόλεις της Ευρώπης, της Νότιας Αφρικής, της Αυστραλία, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής από τον Σεπτέμβριο του 1994 έως τον Μάιο του 1995.

Σε κάθε περίπτωση, οι Roxette ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν σε περιοχές που, στα μέσα της δεκαετίας του '90, δεν ήταν ακόμα καταχωρημένες στη συνείδηση των περισσότερων μουσικών ως εμπορικές αγορές, όπως η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες και η Κίνα, καθώς και η Κόστα Ρίκα, η Βενεζουέλα, η Χιλή, το Περού και η Ρωσία.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker