kiss-logo
Now playingALL OF ME (TIESTO REMIX) JOHN LEGEND
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

“Ερωτικές ιστορίες και πιπεράτα παραμύθια”

Αφηγηματικές παραστάσεις για ενήλικες
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Το Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» παρουσιάζει δύο αφηγηματικές παραστάσεις για ενήλικες, με ερωτικές ιστορίες και πιπεράτα παραμύθια

Τις «Ιστορίες τολμηρών εραστών» του Βοκάκιου θα αφηγηθεί η Βιολέτα Σολιδάκη με μουσική συνοδεία του Βασίλη Ματζουράκη το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:30  και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00 στην παράσταση  «ΦTOY ΠΙΠΕΡΙ ΙΙ» Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια, όλα τσ' Αποκριάς!, η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί τα πιπεράτα παραμύθια, η Κατερίνα Δούκα κι ο Αλέξανδρος Μακρής θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Αποκριάς. 

Παράλληλα το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, Ώρες 14:00-17:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο από την Ανθή Θάνου με θέμα  «Το ιερό και το άσεμνο» Καρναβαλικά έθιμα. 

 

«Ιστορίες τολμηρών εραστών» Βοκάκιου
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:30  
 
Μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στους έρωτες τολμηρών εραστών. Οι θεατές  θα μεταφερθούν στην εποχή του Μεσαίωνα και θα ακούσουν ιστορίες, γεμάτες ερωτική ορμή, γέλιο και φάρσα, αναγκαία συστατικά της ζωής… Ικανά να νικήσουν την αρρώστια, το θάνατο και τον ίδιο το χρόνο... Κι όλα μέσα σε ένα Δεκαήμερο, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1353, χαρίζοντας στο Βοκάκιο την αιωνιότητα. "Δέκα ημέρες γεμάτες ιστορίες επίκαιρες... Ιστορίες γραμμένες ακριβώς την περίοδο που η όμορφη πόλη της Φλωρεντίας είχε χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από την πανώλη.
«Αν η θλίψη γειτονεύει με την επιθυμία, οι συμφορές σκορπούν σαν έρχεται η χαρά» έγραφε και τέτοιες σκέψεις μέσα σε κάποιες  τολμηρές αφηγήσεις του, θα μοιραστούμε στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς». 
Αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη. Mουσική: Βασίλη Ματζουράκη

 

 

 

«ΦTOY ΠΙΠΕΡΙ ΙΙ» 
Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια,όλα τσ' Αποκριάς!
Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20:00

Γαμοτράγουδα και πιπεράτα παραμύθια, όλα τσ' Αποκριάς! Ανοίγει το Τριώδιο και οι αθυροστομίες, τα πιπεράτα τραγούδια, τα πικάντικα παραγωμύθια και οι ευτράπελες διηγήσεις, μας παρασέρνουν σ' ένα πονηρό σεργιάνι.

Γριές, γέροι, όμορφες, άσχημες, μοναχοί, γιατροί, πρακτικοί, ένα έχουν στο νου τους....πράξεις άνομες, καμώματα ακατονόμαστα! τώρα όμως είναι καιρός να ειπωθούν γιατί τώρα όλα επιτρέπονται! Η Ανθή Θάνου θα αφηγηθεί τα πιπεράτα παραμύθια, η Κατερίνα Δούκα κι ο Αλέξανδρος Μακρής θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Αποκριάς. Η παράσταση απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό!!!

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Το ιερό και το άσεμνο» Καρναβαλικά έθιμα

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρες 14:00- 17:00,  θα διεξαχθεί το εργαστήριο ενηλίκων με θέμα «Το ιερό και το άσεμνο» Καρναβαλικά έθιμα. Τα αποκριάτικα πανηγύρια ανιχνεύονται στις γιορτές προς τιμή του θεού Διονύσου, περνούν στους μεγαφαλλικούς καλόγερους, γεφυρώνοντας εποχές και θρησκείες. Σ αυτό το εργαστήρι μιλάμε για τις σκανταλιές των άσεμνων θεοτήτων που προκαλούν το γέλιο, ανακινούν τη λίμπιντο, ελευθερώνουν τα δάκρυα της χαράς.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker