kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Πώς θα λειτουργήσει σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας

Επαναλειτουργία των υπηρεσιών
Text Size:
  • A
  • A
  • A

pc4_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Μέσω τηλεργασίας γίνεται σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η επαναλειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών. Ειδικότερα, το Υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις συνεπεία της ισχυρής χιονόπτωσης και θέτοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποφάσισε την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα που παρέμειναν σε αναστολή τις προηγούμενες ημέρες, υπό συγκεκριμένες παραμέτρους και προϋποθέσεις:

  • Συνιστάται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις. 
  • Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους θα  θεωρηθεί δικαιολογημένη.
  • Σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της χώρας, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Ελπίς», το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοιίνωσε τα ακόλουθα:

1. Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες -και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν- για όλους τους υπόλοιπους κλάδους, οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν από σήμερα, όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

2. Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker