kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου, το 1980 γεννήθηκε ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός μουσικής Ben Moody, που είναι ευρύτερα γνωστός ως συνιδρυτής, βασικός κιθαρίστας και συν-τραγουδοποιός του ροκ συγκροτήματος Evanescence.

Ο Benjamin Robert Moody συμμετείχε στο συγκρότημα από την ίδρυσή του το 1995 μέχρι τον Οκτώβριο του 2003, όταν αποχώρησε για να ακολουθήσει την προσωπική του καριέρα, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε άλλα ροκ σχήματα.

Ο Moody γεννήθηκε στην πόλη Little Rock, πρωτεύουσα του Arkansas και γνώρισε την Amy Lee το 1994. Το συγκρότημα των Evanescence δημιουργήθηκε ένα χρόνο αργότερα και κυκλοφόρησε το πρώτο full-length άλμπουμ του το 2003 με την υπογραφή της δισκογραφικής εταιρίας Wind-up Records.

Πολύ σύντομα το ντεμπούτο album τους με τίτλο “Fallen” σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts κάνοντας το συγκρότημα γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το άλμπουμ έγινε μάλιστα δύο φορές πλατινένιο και σημείωσε υψηλές θέσεις στο Top 10 της Αμερικής και του Καναδά ενώ έφτασε μέχρι την πρώτη Θέση στο Top 10 της Μεγάλης Βρετανίας και κατάφερε να παραμείνει συνολικά περισσότερες από 100 εβδομάδες στο Top 200 του Billboard.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker