kiss-logo
Now playingLOVE DON'T LET ME GO DAVID GUETTA
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Γιορτινή διάθεση στο Μουσείο Ακρόπολης

Διαδραστικά εορταστικά προγράμματα
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Διαδραστικά εορταστικά προγράμματα για παιδιά, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.
 

Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις

Η πιο σοφή θεά γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της! Ο δυνατότερος όλων των ηρώων, βρέφος ακόμα, έπνιξε στην κούνια του δυο πελώρια φίδια! Παράξενοι, αλήθεια, μα τόσο συναρπαστικοί οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων! Το Μουσείο καλεί τα παιδιά από 4 έως 11 ετών και τους συνοδούς τους να πάρουν μέρος στο διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών, να εκφραστούν μέσα από την μουσική και να δημιουργήσουν ένα ηχητικό σκηνικό που θα πλαισιώσει την αφήγηση.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο "Across Generations" που διοργανώνει το Goethe – Institute Athens.
Ημέρες & ώρες: Τετάρτη 29/12 & Πέμπτη 30/12, 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 2:30 μ.μ.

Βραδινός περίπατος και παραδοσιακά εδέσματα

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ., εκτός από τις 24/12 και 31/12, σε έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσες του Μουσείου για να γνωρίσετε τις ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του. 
 

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάθε Κυριακή τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, σας προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. 
Ημέρες & ώρες: Κάθε Κυριακή (εκτός από τις 26/12), 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.

Κρυφές ιστορίες 20 +1 αριστουργημάτων

Μπορείτε να ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker