kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Δωρεάν παιδικές και εφηβικές ταινίες στο σπίτι μας

Στην πλατφόρμα του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Text Size:
  • A
  • A
  • A

movie5_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Μπορεί το 4ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας να έριξε αυλαία στις 21 Νοεμβρίου, το σινεμά όμως συνεχίζεται στο σπίτι! Με στόχο την προώθηση πολιτιστικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας και τη δωρεάν πρόσβαση σε αυτό, το Φεστιβάλ ανακοινώνει την έναρξη της Ψηφιακής Αίθουσας Προβολών Προσβάσιμη για Όλους από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου με μια επιλογή ταινιών που είδαμε στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της 4ης διοργάνωσης.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη, η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών Προσβάσιμη για Όλους αποτελεί ένα διαδικτυακό περιβάλλον ανοιχτό σε όλους, χωρίς χρέωση, διαθέσιμη στους λάτρεις του σινεμά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η λειτουργία της Ψηφιακής Αίθουσας Προβολών εδραιώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Μάρτιο 2020, και έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, εξελίσσεται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα παροχής κινηματογραφικού περιεχομένου προσβάσιμη για όλους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει πρόσβαση σε παιδιά και νέους στον μαγικό κόσμο του παγκόσμιου σινεμά και να τους φέρει σε επαφή με την ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, καταπολεμώντας στερεότυπα και διακρίσεις.

Με τη δημιουργία της Ψηφιακής Πλατφόρμας Προβολών, το Φεστιβάλ γίνεται προσβάσιμο σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ελάχιστη πρόσβαση στον Πολιτισμό. Με την πολύτιμη συνεργασία του Μη Κερδοσκοπικού Φορέα TheHappyAct ως σύμβουλος προσβασιμότητας του Φεστιβάλ, μέρος του πλούσιου κινηματογραφικού περιεχομένου που φιλοξενείται στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών είναι προσαρμοσμένο για άτομα στο φάσμα του αυτισμού μέσα από τις «κοινωνικές ιστορίες» που προσφέρουν μια πιο απλοποιημένη περιγραφή των ταινιών στα άτομα με δυσκολία στην κατανόηση.

Για κωφά και βαρήκοα άτομα, η πλατφόρμα περιλαμβάνει ταινίες με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με SDH υπότιτλους, ενώ για άτομα με οπτική αναπηρία, προσφέρονται ταινίες με ακουστική περιγραφή, σε συνεργασία με τη HandsUp και τον πολιτιστικό οργανισμό Liminal.

Μέσα από την Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για παιδιά και νέους από 2 ετών έως και την εφηβεία. Το περιεχόμενο παρουσιάζεται με την κατάλληλη σήμανση και ηλικιακή ένδειξη ώστε να είναι αμέσως εύληπτο στην ομάδα πληθυσμού στην οποία απευθύνεται και είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker