kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Έκθεση “how to host a rawmantic dinner party”

της Σοφίας Ροζάκη
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τη νέα έκθεση της Σοφίας Ροζάκη με τίτλο “how to host a rawmantic dinner party”, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Μιχαηλίδη, παρουσιάζει η Alibi Gallery. 

Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα που διαπραγματεύονται το φαινομενικά ασήμαντο – καθημερινές συνήθειες, μέλη του σώματος και μικρούς δαίμονες – και συνδυάζουν την αριστοτεχνική ζωγραφική απεικόνιση με μια ιδιοσυγκρασιακή αισθητική που ενσωματώνει το ψηφιακό λάθος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Στην τέταρτη ατομική της έκθεση, η Σοφία Ροζάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα νέο σώμα δουλειάς που δημιούργησε στο μεγαλύτερο μέρος του υπό συνθήκες περιορισμού το 2020-’21. Αποτυπώνοντας τα ίχνη μιας μετέωρης περιόδου που η προσοχή μας εστίασε στα απολύτως απαραίτητα, καθημερινές συνήθειες και τρόπους (συν)ύπαρξης, η Ροζάκη πετυχαίνει μια εύθραυστη ισορροπία. Καταφέρνει να συλλάβει την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής, και την οπτική της γενιάς της πάνω σε αυτή – μια οπτική που φιλτράρεται και διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο μέσα από το ψηφιακό. Οι ζωγραφικές συνθέσεις της ισορροπούν ανάμεσα στη βιωμένη εμπειρία, τη διαμεσολαβημένη συνύπαρξη και τις σουρρεαλιστικές συνδηλώσεις, συμφιλιώνοντας την ευάλωτη ειλικρίνεια με την σκληρή κυνικότητα.

Η Σοφία Ροζάκη 

Η Σοφία Ροζάκη (γεν. 1990) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το καλλιτεχνικό της έργο εστιάζει στην συνθετότητα των ταυτοτήτων, της σωματικότητας, της μνήμης, του τραύματος και της σεξουαλικότητας. Οι ζωγραφικές της συνθέσεις ενσωματώνουν φόρμες και μοτίβα που συγκροτούν μια ιδιοσυγκρασιακή οπτική γλώσσα, πλούσια σε στοιχεία τρυφερότητας, σαρκασμού και μαύρου χιούμορ. Η Ροζάκη έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε άλλα στο Trento Art Festival, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το MOMus, το Young Space NYC, το Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και τη Γκαλερί  Καπλανών. Η δουλειά της εκτίθεται παράλληλα στις εκθέσεις Art Athina 2021 και Rome International Art Fair 2021, και είναι προσβάσιμη διαδικτυακά στον προσωπικό της ιστότοπο.\

Η Alibi Gallery

Η Alibi Gallery ιδρύθηκε το 2017 από την Ιουλιάννα Γεωργιάδου και τον Pasquale Comigniani. Εστιάζοντας στην τοπική σκηνή της Αθήνας, η γκαλερί στοχεύει στην ενίσχυση και προώθηση νέων καλλιτεχνών που δουλεύουν πάνω σε σύγχρονα θέματα με πρωτότυπους, καινοτόμους και προκλητικούς τρόπους. 

photo: Σοφία Ροζάκη, panthers leaping from her spit, 2020. Μικτή τεχνική σε καμβά, 70 x 140 εκ.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker