kiss-logo
Now playingHOUDINI DUA LIPA
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα

Σε ισχύ από το Σάββατο
Text Size:
  • A
  • A
  • A

covid4_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας να αυξάνονται συνεχώς, νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αυτό το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους και θα είναι υποχρεωμένοι με δυο τεστ εβδομαδιαίως (είτε rapid test είτε τεστ PCR).
  • H πρόσβαση σε όσους πολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test.
  • Δε θα χρειάζεται να υπάρχει διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους πολίτες, όπου είναι αναγκαίες οι δραστηριότητες, δηλαδή, για τα τρόφιμα, για την άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος, καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία.

 

Ποινές και έλεγχοι

Επιπλέον,  αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ και οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. Στους ελέγχους θα πρέπει να υπάρχει και το πιστοποιητικό και η ταυτοπροσωπεία. Όσον αφορά στις ποινές, διπλασιάζονται με πρόστιμο που θα ξεκινά από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. 
Παράλληλα, θα γίνει πλήρης ενημέρωση στους πολίτες για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να τηρούνται τα μέτρα και να μην επισκέπτονται τα αντίστοιχα μαγαζιά, που έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.
Τέλος, στους αθλητικούς χώρους, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όπου δεν τηρείται το μέτρο θα υπάρξει ποινή στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker