kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Εγκαίνια για την έκθεση «HYBRIDS»

του Νίκου Γιαμπάνη
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Εγκαίνια σήμερα για τη δεύτερη ατομική έκθεση του Νίκου Γιαμπάνη με τίτλο «HYBRIDS». Αποτελείται από μια ενότητα γλυπτών και φωτογραφιών τα οποία έχει δημιουργήσει την τελευταία διετία.
Αυτόφωτα, αποσπασμένα σώματα και υβριδικές οργανικές φόρμες λειτουργούν ως μνημεία ενός μελλοντικού κόσμου, όπου το βιολογικό και το συνθετικό βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Ιστορίες από έναν κόσμο όπου το βιολογικό μας σώμα δεν θα είναι πλέον αρκετό για την επιβίωση μας και η βιοτεχνολογία θα είναι ο μοναδικός τρόπος διατήρησης της ζωής.
Γλυπτά και σώματα ντυμένα με ένα πέπλο από έντονα, αφαιρετικά σχέδια και μη-γήινα χρώματα που καλύπτουν την επιδερμίδα τους, ως μία πολεμική παραλλαγή απόκρυψης που αντικατοπτρίζει την απουσία του φυσικού κόσμου που γνωρίζουμε σήμερα.
Η αρχαία τεχνολογία της επεξεργασίας του αργίλου με την φωτιά συμβιώνει με την σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρικών κυκλωμάτων δημιουργώντας εικόνες που περικλείουν μέσα τους ένα ταξίδι στο χρόνο. Μία διαδρομή που ξεκινά από την μυθική εποχή του Προμηθέα, συνεχίζει με την ιστορία του Τάλου και περνώντας από την τεχνητή νοημοσύνη και την βιοτεχνολογία του σήμερα καταλήγει στην φαντασία του μέλλοντος.

 

 
Πρόσθετες πληροφορίες: 

Ο Νίκος Γιαμπάνης είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, 19:00-22:00, Kappatos Gallery Athens
  • Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00
  • Αθηνάς 12, Αθήνα, Μετρό Μοναστηράκι
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker