kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Διήμερο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

"Βραδιές ταινίας" για παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Μία έκπληξη περιμένει τα παιδιά στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου, καθώς το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας σε μια μοναδική καλοκαιρινή εμφάνιση, τα προσκαλεί στον Κινηματογράφο ΑΒ για δύο κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια! Το θερινό σινεμά ανανεώθηκε και άνοιξε και πάλι τις πόρτες του το φετινό καλοκαίρι έπειτα από 31 χρόνια, «φωτίζοντας» κυριολεκτικά και μεταφορικά τη γειτονιά των Πατησίων και συμπληρώνοντας τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης με τον πιο μοναδικό τρόπο.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η τρυφερή οικογενειακή κωμωδία "Ο Αδελφός μου Κυνηγά Δεινόσαυρους", που απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2020. Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στους λιλιπούτειους σινεφίλ με ένα πρόγραμμα από ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με απίθανες ιστορίες γεμάτες χρώμα, περιπέτεια, αξέχαστους ήρωες και πολύ γέλιο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών: 

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας "Ο Αδελφός μου Κυνηγά Δεινόσαυρους" (Stefano Cipani, 2019)
Mε ελληνικούς υπότιτλους - Διάρκεια 102’ - Για παιδιά από 12 ετών - Ώρα έναρξης 20:30

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο βιβλίο που αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο στην Ιταλία, το "Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους" (Stefano Cipani, 2019) είναι μια χιουμοριστική οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζίο, ο μικρός αδελφός του Τζακ, έχει Σύνδρομο Down. Ο Τζακ πιστεύει από μικρός τους γονείς του, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Τζίο είναι ιδιαίτερος και έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Όμως καθώς ο Τζακ μεγαλώνει, ο θαυμασμός του για το διαφορετικό αδερφό του, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους δεινόσαυρους, δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα αίσθημα ντροπής. Όταν ο Τζακ ξεκινά το Γυμνάσιο και συναντά την πρώτη του αγάπη, την Αριάνα, δεν της αποκαλύπτει την αναπηρία του Τζίο, και μάλιστα τον διαγράφει από τη ζωή του για τα μάτια των άλλων, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Ο Τζακ θα χρειαστεί να μάθει ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς όταν απαρνιέσαι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου και ο αδερφός του θα του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής με την πρωτότυπη ματιά του και την απρόσμενη σοφία του.

Σαββατο 18 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινιών μικρού μήκους "Οι 7 Σκανταλιάρηδες και άλλες ιστορίες"
Με ελληνική μεταγλώττιση - Διάρκεια: 68’ - Για παιδιά από 5 ετών - Ώρα έναρξης 20:30

Μεταξύ άλλων επτά άτακτα κατσικάκια που κάνουν το σπίτι άνω-κάτω, τη Ματίλντα που θέλει να γίνει το πιο έξυπνο κορίτσι στον κόσμο, ο Μπιπ, ένα υπερπροστατευτικό ρομπότ με την καλύτερη του φίλη Τουίτ και τον Ντάγκι με το τηλεσκόπιο του.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker