kiss-logo
Now playingI CAN'T STOP DE JAVU
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, το 1977 γεννήθηκε ο Jonathan Mark Buckland, ο Ουαλός μουσικός, τραγουδοποιός και βασικός κιθαρίστας του εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Coldplay.

Ο Jonny Buckland είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Coldplay, που δημιούργησε στο Λονδίνο το 1996 μαζί με τον τραγουδιστή, κιθαρίστα και πιανίστα Chris Martin, τον μπασίστα Guy Berryman και τον ντράμερ Will Champion.

Ως έφηβος φοίτησε στο τμήμα αστρονομίας και μαθηματικών στο University College of London, ενώ το 2019 εργάστηκε στη διάρκεια των διακοπών στην εφημερίδα Daily Post της βόρειας Ουαλίας.

Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες της γενιάς του, και όπως έχει γίνει γνωστό έχει επηρεάσει αρκετούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων τον Joe King των Fray, τον David Keuning των Killers και τον Pat Monahan των Train.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Times το 2021, η περιουσία του Buckland εκτιμάται πως ξεπερνάει τις 107 εκατομμύρια λίρες.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker