kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ένα κόμικς αφιερωμένο στους πυρόπληκτους

“Η Πρόκληση Της Κλιματικής Αλλαγής”
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Κυκλοφόρησε το κόμικς “Η Πρόκληση Της Κλιματικής Αλλαγής”, όλα τα έσοδα του οποίου  θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους των πυρκαγιών μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το κόμικς είναι επιδοτούμενο από το πρόγραμμα Bridging European and Local Climate Action (BEACON). Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της δράσης πέρα από τα σύνορα κάθε χώρας, για την προστασία του κλίματος σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η Συμφωνία του Παρισιού που υπεγράφη το 2016. Το πρόγραμμα BEACON χρηματοδοτείται από το European Climate Initiative (EUKI). 

Σε αυτό το κόμικς απεικονίζεται το ταξίδι που έκανε η Σοφία γυρίζοντας την Ευρώπη με το τρένο μαζί με τον μικρό αδερφό της, Γκάμπριελ. Το ταξίδι αυτό έγινε προκειμένου να εμβαθύνει στα πλαίσια της εργασίας της, στα αίτια και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και στο πως, εμείς οι Ευρωπαίοι, μπορούμε να εργαστούμε για ένα μέλλον περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον. Επισκέφθηκαν διάφορα μέρη, χώρες και ανθρώπους —ένας μάλιστα από τους σταθμούς τους είναι και η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Μάτι, όπου συνομίλησαν με ανθρώπους που βίωσαν από πρώτο χέρι την τραγωδία που έλαβε χώρα στις 23 Ιουλίου 2018— λαμβάνοντας απαντήσεις  που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ελπίζουμε, αυτό το κόμικς να σας ενθαρρύνει να γνωρίσετε άλλες ευρωπαϊκές πραγματικότητες, βάζοντας  με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό λιθαράκι στη μετάβαση προς έναν κόσμο χωρίς εκπομπές αέριων του θερμοκηπίου.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker