kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, το 1995 o Coolio βρισκόταν για πρώτη φορά στην κορυφή του Singles Chart στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την παγκόσμια επιτυχία του, «Gangsta's Paradise».

Το τραγούδι περιλαμβάνει ηχητικό sample και απόσπασμα στίχων από την επιτυχία του Stevie Wonder «Pastime Paradise», που κυκλοφόρησε το 1976.

Το σινγκλ, που αποτελεί συνεργασία του Coolio με τον επίσης Αμερικανό R&B τραγουδιστή Larry Sanders ή αλλιώς L.V., ηχογραφήθηκε για τις ανάγκες του soundtrack της blockbuster ταινίας του 1995 «Dangerous Minds», με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Michelle Pfeiffer.

Για την επιτυχία του ο Coolio απέσπασε ένα βραβείο Γκράμι στην κατηγορία Best Rap Solo Performance, καθώς και δυο MTV Video Music Awards αλλά και ένα Billboard Music Award.

Οι πωλήσεις του σινγκλ ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλες χώρες.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker