kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, το 1946 γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός μουσικής, Freddie Mercury, που έγινε διάσημος και απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση ως solo καλλιτέχνης, αλλά κυρίως ως frontman και μέλος του ροκ συγκροτήματος των Queen.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο χαρισματικούς τραγουδιστές όλων των εποχών και είναι γνωστός για την φανταχτερή του περσόνα στη σκηνή και το τεσσάρων οκτάβων εύρος της φωνής του. Γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Σπούδασε γραφιστική στο Ealing College of Art, από όπου αποφοίτησε το 1969.

Το 1975 οι Queen έφτασαν μέχρι την κορυφή των UK Singles Chart με την κυκλοφορία τους «Bohemian Rhapsody», ενώ συνολικά το συγκρότημα προσμετρά περισσότερα από 40 Top 40 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker