kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα και ειδήσεις που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου, το 1998 γεννήθηκε ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Shawn Mendes. Ο νεαρός μουσικός έγινε γνωστός αρχικά μέσω των social media, όταν ξεκίνησε να δημοσιεύει τραγούδια του και διασκευές άλλων καλλιτεχνών σε πλατφόρμες μουσικής το 2013, κερδίζοντας τελικά ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική Island Records ένα χρόνο αργότερα.

Στο ενεργητικό του προσμετρά την κυκλοφορία του σινγκλ «Stitches», που έγινε Τop 10 Ηιt στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ενώ έγινε επίσης No.1 επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία.

Επιπλέον, ο νεαρός Mendes είναι ένας από τους πέντε καλλιτέχνες που κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ένα ντεμπούτο άλμπουμ που έφτασε στο Νο. 1 του albums chart, πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Τον Ιούνιο του 2019 ο Shawn Mendes ηχογράφησε και κυκλοφόρησε το σινγκλ «Señorita» σε συνεργασία με την Κουβανή – Αμερικανή ερμηνεύτρια Camila Cabello.

Το «Señorita» ξεχώρισε και κατέλαβε αμέσως τη θέση Νο.2 και λίγο αργότερα την πρώτη του Billboard Hot 100, χαρίζοντας στον Mendes το πρώτο του Νο.1 hit στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το δεύτερο για την Cabello, μετά το επίσης επιτυχημένο «Havana».

Με 1,5 εκατομμύρια streams συνολικά, το «Señorita» είναι το πρώτο σινγκλ στην ιστορία της μουσικής που συγκεντρώνει ένα τόσο μεγάλο αριθμό ψηφιακών ακροάσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker