kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Αντετονκούμπο

Οδήγησε τους Μπακς στην κατάκτηση του NBA
Text Size:
  • A
  • A
  • A

antetonkoumpo_instagram.jpg

photo: Instagram
By
KISS 929

Το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του έπαιξε ο Γιάννης Αντετονκούμπο οδηγώντας τους Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA
Οι Μπακς επικράτησαν των Σακς με 105-98, με τον Γιάννη Αντετονκούμπο να σημειώνει συνολικά 50 πόντους. Οι Μπακς αναδείχτηκαν πρωταθλητές για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, ενώ είχε περάσει ακριβώς μισός αιώνας από την πρώτη φορά που στέφθηκαν πρωταθλητές, το 1971. Παράλληλα, ο «Greek Freak» αναδείχθηκε MVP των τελικών του ΝΒΑ.
Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Αντετονκούμπο έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των τελικών, ενώ μόνο εκείνος και ο Μάικλ Τζόρνταν – το 1993 - έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα αγκάλιασε τη μητέρα του και την σύντροφό του Μαράια, ενώ έκανε live στο Instagram την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αδερφό του, Θανάση, ο οποίος είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. «Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει αδερφέ μου…», του είπε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Γιάννης Αντετονκούμπο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σημαίνει πολλά για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι που πίστεψε σε εμένα. Ήθελα να τα καταφέρω για την πόλη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα». 
Αμέσως μετά την νίκη των Μιλγουόκι Μπακς, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Incredible Yannis! Greeks everywhere celebrate!».
Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έγραψε τα ακόλουθα για τα αδέλφια Αντετονκούμπο: «Από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια, στην κορυφή του κόσμου. Νικητές, μαχητές, πρωταθλητές. Παιδιά μεταναστών που έζησαν την αδικία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παιδιά δυο γονιών που ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και μεγάλωσαν την οικογένειά τους με αρχές, αξίες και ιδανικά. Σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι που μας γέμισαν χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Είναι τιμή μας που είστε Έλληνες».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker