kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Όλες οι αλλαγές σε εστίαση και διασκέδαση

Θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι
Text Size:
  • A
  • A
  • A

Αλλαγές τίθενται σε ισχύ από σήμερα στην εστίαση και τη διασκέδαση. Οι χώροι θα λειτουργούν ως εξής:

  • Σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.
  • Οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους
  • Για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. 

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης.

Όσον αφορά στους ανήλικους, μπορούν να εισέρχονται στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης μόνο με self test και με δήλωση γονέα στους αμιγείς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις: 

1η παράβαση:

  • Για τα καταστήματα εμβαδού <200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.
  • Για τα καταστήματα εμβαδού>200τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 7 ημερολογιακές ημέρες.

2η παράβαση:
Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για 15 ημερολογιακές ημέρες.

3η παράβαση:
Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητο για την είσοδό σας είναι να διαθέτετε την εφαρμογή. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να την «κατεβάσετε» σε κινητό ή tablet. 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker