kiss-logo
Now playingFLOWERS MILEY CYRUS
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας εν όψει καύσωνα

Ειδικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Εντολή διεξαγωγής προληπτικών ελέγχων για την αποφυγή της καταπόνησης των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε περιόδους καύσωνα εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με εγκύκλιο προς το ΣΕΠΕ που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε ελέγχους στις υπαίθριες εργασίες (π.χ. σε οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα) και στις εργασίες σε στεγασμένους χώρους όπου λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών μπορεί να υπάρχει επί πλέον θερμική καταπόνηση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας-υγρασίας και ακτινοβολούμενη θερμότητα (π.χ. σε χυτήρια, μεταλλουργίες, βιομηχανίες πλαστικών, μαγειρεία κ.α.) και ιδίως στις χειρωνακτικές εργασίες (π.χ. μεταφορά βαρέων αντικειμένων, οικοδομικών υλικών). Εφιστάται επίσης ιδιαίτερη προσοχή στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στην εγκύκλιο επισημαίνονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών καθώς και οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Τέλος υπογραμμίζεται η πρόσθετη επιβάρυνση που προκύπτει εξαιτίας της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και καλούνται οι εργοδότες, με τη βοήθεια του ιατρού εργασίας:

Α. να είναι ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τους εργαζόμενους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και δυνητικά διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο θερμικής καταπόνησης

Β. να εφαρμόζουν αυστηρά τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή θερμικής καταπόνησης στους εργασιακούς χώρους

Γ. να εφαρμόζουν συγχρόνως τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα στο χώρο εργασίας, τα οποία περιλαμβάνουν την μείωση του κινδύνου για την μετάδοση της νόσου COVID-19.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker