kiss-logo
Now playingFAIRYTALE GONE BAD SUNRISE AVENUE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Έφυγε από τη ζωή ο Glenn Frey, ιδρυτικό μέλος των Eagles

Το συγκρότημα επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου με μια δήλωση στην ιστοσελίδα του
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Έφυγε από τη ζωή ο Glenn Frey, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Eagles.

Μέλος ενός από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα, o Frey, θεωρείται μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τους στίχους του σπουδαίου τραγουδιού ''Hotel California''.

Το συγκρότημα των Eagles επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου με μια δήλωση στην ιστοσελίδα του. "Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη, ούτε την αγάπη και το σεβασμό μας για όλα όσα έχει προσφέρει ο Glenn σε εμάς, στην οικογένειά του, στη μουσική κοινότητα και φυσικά στα εκατομμύρια των οπαδών του ανά τον κόσμο."

Ο ντράμερ και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Don Henley εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: '' Ο Glenn ήταν σαν αδερφός για μένα. Ήμασταν οικογένεια. Ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα. Είχε μια εγκυκλοπαιδική γνώση της μουσικής και μια ηθική που δεν έχω συναντήσει ξανά. Ήταν αστείος, πεισματάρης, άστατος, γενναιόδωρος και βαθιά ταλαντούχος. Αγαπούσε τη σύζυγο και τα παιδιά του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ και βαθιάς θλίψης. Θα είμαι ευγνώμων για την κάθε μέρα που ήταν στη ζωή μου''.

Ο Frey γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1948 στο Ντιτρόιτ και μεγάλωσε στο κοντινό Royal Oak.

Στη δεκαετία του '80, ακολούθησε την προσωπική του καριέρα, ηχογραφώντας αρκετές επιτυχίες μεταξύ των οποίων τα ''The Heat Is On'' (Beverly Hills Cop orginal soundtrack) και ''You Belong to the City'' (Miami Vice).

Για αρκετά χρόνια, το άλμπουμ των Eagles ''Their Greatest Hits 1971-75'' που κυκλοφόρησε το 1976, βρισκόταν στην πρώτη θέση στη λίστα των άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις, εναλλάσσοντας τη θέση της κορυφής με το ''Thriller'' του Michael Jackson, ενώ έχει χαρακτηριστεί συνολικά 29 φορές πλατινένιο.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker