kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Η πορεία των εμβολιασμών και τι θα γίνει με τους εφήβους

Ποιοι παίρνουν σειρά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 26/05, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σειρά αναμένεται να πάρουν τις επόμενες μέρες οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 34 ετών.

Μιλώντας στο Mega ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος εμβολιασμού αλλά και τι προβλέπεται για τον εμβολιασμό των εφήβων. Όπως εξήγησε, το πρώτο βήμα που αναμένεται κατά το προσεχές διάστημα είναι η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την επέκταση της άδειας χρήσης στις ηλικίες 12 – 15 ετών.
Πρόσθεσε επίσης πως «Ακολούθως, αυτό θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, φαντάζομαι ότι και από εκεί θα έχουμε το "πράσινο φως” και επιχειρησιακά θα κατεβαίνουμε όπως κατεβαίνουμε τις υπόλοιπες ηλικίες και θα φτάσουμε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων ηλικίας 12 – 15 ετών». Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «η Pfizer έχει αυτή τη στιγμή άδεια για χρήση του φαρμάκου από την ηλικία των 16 ετών».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker